ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πύρρειος» νίκη για την Ομόνοια επί του Ερμή και… «ΖΩΝΤΑΝΗ» για εξάδα!

«Πύρρειος» νίκη για την Ομόνοια επί του Ερμή και… «ΖΩΝΤΑΝΗ» για εξάδα!

Έπαιξε όσο… χρειαζόταν η Ομόνοια στο «Αμμόχωστος» απέναντι στον ουραγό Ερμή, τον οποίο κέρδισε με 0-2 και παρέμεινε «ζωντανή» στη «μάχη» που δίνει για μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Τα γκολ για το «τριφύλλι» που έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό (Ατζαγκούν και Ραμίρεζ), σημείωσαν οι Τζιωνής και Γκόμεθ.

Με αυτό το «τρίποντο», η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου η οποία βρίσκεται στην 7η θέση, ανέβηκε στους 26 βαθμούς και μείωσε στους τέσσερις τη διαφορά από Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα.

Από την άλλη, ο… «κατήφορος» του Ερμή συνεχίστηκε παρά τη νέα αλλαγή προπονητή, με την ομάδα της Αραδίππου να παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση με μόλις εννέα πόντους.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ομόνοια είχε ανούσια κατοχή μπάλας στα πρώτα 25-30 λεπτά, σε ένα παιχνίδι με αρκετά φάουλ και δυνατές μονομαχίες.

Οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν από την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική διάταξη του Ερμή, ο οποίος είχε κλείσει όλους τους χώρους στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να κτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Μάλιστα, στο 16΄ οι «φτεροπόδαροι» είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντεβέσα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μεχίας, σε αντίθεση με το «τριφύλλι» που ήταν παντελώς ακίνδυνο επιθετικά μέχρι τη φάση του 39ου λεπτού, όταν ο νεαρός Τζιωνής με καταπληκτική κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα σε εκείνο το σημείο, γράφοντας το 0-1.

Η ομάδα της Αραδίππου «πατούσε» καλύτερα μετά το 30΄, αφού κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, όμως δεν κατάφερε να δημουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Μεχίας, ενώ πλήρωσε μία στιγμή αμυντικής αδράνειας.

Στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να απειλήσουν την εστία του Μεχίας, κέρδισαν 2-3 «στημένα», αλλά δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αναστασίου υποχρεώθηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίωρο, αφού τραυματίστηκαν οι Ατζαγκούν και Ραμίρεζ και αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του από νωρίς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη ο Ερμής μπήκε πιο δυνατά απέναντι σε μία… υποτονική Ομόνοια, κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μεχίας, όμως οι προσπάθειες του έμεναν ημιτελείς.

Η Ομόνοια όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με «βολίδα» του Γκόμεθ στο 66΄ και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν δυνάμεις, ούτε και ψυχολογία για να προσπαθήσουν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση έστω της ισοπαλίας και οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν χωρίς προβλήματα το προβάδισμα τους μέχρι τέλους.

Μάλιστα, στο 81΄ με τον Σοάρες και στο 90΄ με τον Ζίβετς, θα μπορούσαν να πετύχαιναν και τρίτο γκολ, για να έβαζαν και το… «κερασάκι στην τούρτα», όπως είθισται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κίτρινες: 37΄ Μαλόν, 61΄ Μπουλά, 77΄ Ν΄ γκανγκά – 41΄ Γκόμεθ, 45΄+5΄ Μαυρίας, 77΄ Σοάρες, 85΄ Μεχίας.

Ερμής Αραδίππου (Μιχαήλ): Αραμπατζής, Πουτζιουρής, Κατσιατής (53΄ Μακρίεφ), Ντεβέσα (70΄ Ντε Μέλο), Μαλόν, Κουατσίγκα, Ν΄ γκανγκά, Μπανούσης, Μαύρου, Μαρτίνιουκ, Μπουλά (80΄ Λαγός).

Στον πάγκο: Φιρινίδης, Πηλέας, Χριστοδούλου, Πούνας, Λύτρα.

Ομόνοια (Αναστασίου): Μεχίας, Βύντρα, Πρέτσε, Κούσουλος, Λόρα, Γκομεθ, Τζιωνής, Ατζαγκούν (26΄ Σοάρες), Μαυρίας, Κολοβός (83΄ Λοέ), Ραμίρεζ (29΄ Ζίβετς).

Στον πάγκο: Παναγή, Γκαφούρ, Μανρίκε, Χαραλάμπους, Κακουλλής.

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή
Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top