ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ-10 ΚΙΛΑ: Ελεύθερος με όρους ο 39χρονος επιχειρηματίας -'Είναι βλάκας ο παραλήπτης;'

ΛΕΜΕΣΟΣ-10 ΚΙΛΑ: Ελεύθερος με όρους ο 39χρονος επιχειρηματίας -'Είναι βλάκας ο παραλήπτης;'

Ελεύθερος με όρους, αφέθηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας, που στις 22/1συνελήφθη από μέλη της ΥΚΑΝ, μετά τον εντοπισμό δύο πακέτων τα οποία περιείχαν κάνναβη βάρους 10 κιλών, σε εταιρία μεταφορών που διατηρεί.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά τις αγορεύσεις της Κατηγορούσας Αρχής και του συνηγόρους του 39χρονου, την Πέμπτη 7/2, επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφαση του την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή 8/2.

Έτσι λοιπόν, ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό, στις 6 Απριλίου.

Στο μεταξύ, μια ώρα κράτησε την Πέμπτη 7/2 η διαδικασία παραπομπής σε δίκη στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού και κράτηση του 39χρονου επιχειρηματία που κατηγορείται για τα 10 κιλά κάνναβης, που εντοπίστηκαν στην εταιρία μεταφορών που διατηρεί.

Κάθετη στη γραμμή της, ότι ο 39χρονος κατηγορούμενος πλέον, πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 9 Απριλίου που θα ξεκινήσει η δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό, παρουσιάστηκε η Κατηγορούσα Αρχή, υποστηρίζοντας ότι λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων , αλλά και ότι ο 39χρονος δεν έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο, πιθανό να μην παρουσιαστεί στη δίκη.

Μετά την αγόρευση από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρουνου, κ. Χρήστος Χατζηλοίζου, απαντώντας στο επιχείρημα της Κατηγορούσας Αρχής, ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει οικογένεια στην Κύπρο, εταιρία με υπαλλήλους, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο “Τι άλλους δεσμούς να έχει;”.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του 39χρονου ανέφερε στο Δικαστήριο, “ Ουδείς αμφισβητεί τη σοβαρότητα των αδικημάτων” για να συμπληρώσει λέγοντας ότι “πιθανή καταδίκη του είναι απομακρυσμένη.

Παράλληλα, η πλευρά του κατηγορούμενου, υποστήριξε ότι ο 39χρονος συνεργάστηκε με τις Αρχές από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι έδωσε 3 καταθέσεις, ενώ συνεργάστηκε με το κλιμάκιο της ΥΚΑΝ, έτσι ώστε να τηλεφωνήσει του τελικού παραλήπτη των 2 πακέτων από την Ισπανία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηλοίζου η κλήση στον φερόμενο τελικό παραλήπτη, έγινε η ώρα 12:00 το μεσημέρι και ηχογραφήθηκε, με τον κατηγορούμενο να αναφέρει στον παραλήπτη ότι τα πακέτα του έφτασαν και μπορεί να τα παραλάβει, απαντώντας του “εντάξει”.

Θέλοντας να υποστηρίξει το επιχείρημα ότι ο πελάτης του είναι συνεργάσιμος, ο συνήγορος ανέφερε ότι έδειξε στους ερευνητές της υπόθεσης και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον τελικό παραλήπτη και είχε εκδώσει και σχετικό τιμολόγιο.

Ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, επανέλαβε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει την ανεύρεση των 10 κιλών κάνναβης, με αποτέλεσμα ο φερόμενος τελικός παραλήπτης να μην παρουσιαστεί ποτέ αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “Ο παραλήπτης είναι βλάκας;”.

Συνεχίζοντας είπε, όσον αφορά τον πελάτη του “Πως να προστατευτεί αυτός ο άνθρωπος”, συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο για μια μαρτυρία που θα έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος, η πλευρά της υπεράσπισης, πρότεινε όπως αντί να παραμείνει υπό κράτηση, να αφεθεί ελεύθερος, να παρουσιάζεται 3 φορές τη μέρα στην Αστυνομία, να μπει σε stop list και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να καταθέσει εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ, και να ορίσει αξιόχρεους εγγυητές για 100 χιλιάδες ευρώ.

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top