ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες' δήλωσε ο Περδίκης

'Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες' δήλωσε ο Περδίκης

Το πιο σημαντικό θέμα για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι να έχουμε τοπική αυτοδιοίκηση που να εξυπηρετεί τους πολίτες, να είναι υγιής, μακριά από κομματισμό και τη διαφθορά, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης.


Στη διάρκεια επίσκεψης του στο Δήμο Ύψωνα, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι είχε ευρεία ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά θέματα του δήμου, αλλά και θέματα που αφορούν τη «μετεξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις απόψεις του δήμου Ύψωνα  σε σχέση με τις εξουσίες που πρέπει να μεταφερθούν στους δήμους και το πολύκροτο  θέμα, που για μας δεν είναι το πιο σημαντικό, τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων».

 Όπως είπε, «υπάρχουν αρκετά σενάρια τα οποία έχουμε ενημερωθεί από τον Δήμαρχο αλλά επαναλαμβάνω ότι για εμάς το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιοι δήμοι θα καταργηθούν ή θα συνενωθούν με άλλους δήμους ή με κοινότητες. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πράγματι να έχουμε τοπική αυτοδιοίκηση που να εξυπηρετεί τους πολίτες, να είναι υγιής και να απομακρυνθεί από τον κομματισμό και τη διαφθορά», σημείωσε.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Ευτυχίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση καθώς όπως είπε υπήρξε μια πολύ θετική ανταπόκριση του Κινήματος Οικολόγων στα θέματα που αφορούν τον Δήμο αλλά και τη Λεμεσό ευρύτερα.

Όπως είπε ο κ. Ευτυχίου, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος του δήμου.  Συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η συνεργασία του δήμου με το Κίνημα Οικολόγων σε θέματα περιβαλλοντικά και άλλα που άπτονται της δυνατότητας του κόμματος.

«Έχουμε συμφωνήσει ανάμεσα σ’ άλλα όπως στις συνεδρίες του δήμου που αφορούν περιβαλλοντικά θέματα να υπάρχει εκπρόσωπος του κινήματος, όπως έχουμε τη συνεργασία τους σε ότι αφορά ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα κλπ», ανέφερε ο Δήμαρχος Ύψωνα.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top