ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ε/κ μητέρα γλίτωσε ποινή χάρη στο 20μηνων βρέφος της - Ξανά στο κελί μετά από 2 χρόνια

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ε/κ μητέρα γλίτωσε ποινή χάρη στο 20μηνων βρέφος της - Ξανά στο κελί μετά από 2 χρόνια

Μητέρα που γλίτωσε ποινή φυλάκισης χάρη στο 20 μηνών βρέφος της, φαίνεται να μην παραδειγματίστηκε και αδίκησε ξανά δύο χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.  

Της Γεωργίας Παππούτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline η Ελληνοκύπρια μητέρα βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές για τα αδικήματα κλοπής και εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, τα ίδια αδικήματα που είχε διαπράξει δύο χρόνια πριν. 

Συγκεκριμένα η 38χρονη μητέρα, μεταξύ Μαρτίου 2011 και Ιουνίου 2016, απέσπασε διάφορα χρηματικά ποσά, αναφέροντάς ψευδώς ότι θα τα επένδυε σε επενδυτικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, με το οποίο την είχε, δήθεν, επιβραβεύσει η Τράπεζα Πειραιώς (στην οποία εγραζόταν μέχρι το 10/16) για τις επιδόσεις της.

Η 38χρονη αφού πρώτα απέσπασε τα ποσά, οικειοποιήθηκε σημαντικό μέρος τους, επιστρέφοντας κάποια στα παραπονούμενα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα οικειοποιήθηκε το ποσό των €680.490 από το συνολικό ποσό των €1.383,500, που της είχαν εμπιστευθεί τα παραπονούμενα πρόσωπα των πιο πάνω κατηγοριών. 

Μάλιστα, η 38χρονη, προκειμένου να πείσει και εξαπατήσει, εν τέλει, τα θύματά της, δεν δίστασε να μηχανευθεί ανύπαρκτα επενδυτικά σχέδια, εκμεταλλευόμενη ακόμη και την αλτρουιστική ενέργεια του συζύγου της ο οποίος έγινε δότης μυελού των οστών για να σώσει τη ζωή συνανθρώπου μας.  

Το γεγονός ότι η 38χρονη εκείνη την περίοδο ήταν μητέρα παιδιού ηλικίας 20 μηνών (κάτω των 3 ετών, βλ. άρθρα 2 και 3 του Νόμου) εντασσόταν στο πλαίσιο προστασίας του Νόμου και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να της επιβληθεί ποινή στερητική της ελευθερίας, έτσι της επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους €125.000.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο στην επιβολή χρηματικής ποινής της 38χρονης εξέφρασε τον προβληματισμό  του για οικονομικά εγκλήματα, τα οποία μένουν στην ουσία ατιμώρητα όταν διαπράττονται από εγκύους ή μητέρες τέκνων ηλικίας μέχρι 3 ετών. Όπως αποδείχθηκε στην πάροδο του χρόνου η συγκεκριμένη ποινή δεν παραδειγμάτισε καθόλου την γυναίκα και ως εκ τούτου συνέχισε ανενόχλητη της εγκληματικές της ενέργειες. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top