ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Πετάχτηκε και καρφώθηκε μόνος του στο μαχαίρι» - Κατηγορείται και για επίθεση στην γυναίκα του

ΑΠΟΠΕΙΡΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Πετάχτηκε και καρφώθηκε μόνος του στο μαχαίρι» - Κατηγορείται και για επίθεση στην γυναίκα του

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε την Πέμπτη (14/2), ο 49χρονος Γεωργιανός, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο υποθέσεις και σωρεία κατηγοριών.

Της Γεωργίας Παππούτα 

Αρχικά ο δικαστής ξεκίνησε την διαδικασία με την πιο πρόσφατη υπόθεση, την απόπειρα φόνου, όπου ο Γεωργιανός φέρεται να μαχαίρωσε ομοεθνή του το απόγευμα της Τρίτης 5/2/2019 στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα, οι δύο Γεωργιανοί είναι φίλοι και βρίσκονταν στο κέντρο της Λευκωσίας, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Μετά από διαφωνία τους και έντονη λογομαχία, ο 49χρονος πρόταξε μαχαίρι εναντίον του και τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα. Ο δεύτερος έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα, με τον 49χρονο να φεύγει από την σκηνή. Αμέσως στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο, όπου μετέφερε τον τραυματισμένο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με σοβαρές σωματικές βλάβες, όπου ακόμη νοσηλεύεται.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι στις 24 Δεκεμβρίου 2018 επιτέθηκε στην σύζυγο του προτάσσοντας μαχαίρι και απειλώντας την. Στην μέση μπήκε η κόρη του ζεύγους, η οποία σε μαρτυρία της είπε: «Τον είδα να βγάζει μαχαίρι και να πηγαίνει στο πρόσωπο της, δεν είναι η πρώτη φορά που μας απειλεί ότι θα μας σκοτώσει». Μαρτυρία ότι ο κατηγορούμενος είναι επιθετικός και βίαιος άνθρωπος έδωσε και η γειτόνισσα του ζεύγους.

Ο 49χρονος Γεωργιανός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ρίχνοντας το φταίξιμο στην Αστυνομία.

 Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε για την απόπειρα φόνου εναντίον ομοεθνή του, πρόκειται για φίλο του και δεν τον μαχαίρωσε. Ο ίδιος ανέφερε: «Πρώτα από όλα αυτό τον άνθρωπο δεν τον μαχαίρωσα, τον προειδοποίησα να σταματήσει, πετάχτηκε και καρφώθηκε μόνος του. Η Αστυνομία έβγαλε ένταλμα, θέλουν να γεννήσουν ένα εγκληματία, αυτό βλέπω εγώ εδώ. Δεν ήθελα να τον μαχαιρώσω, εχτύπαγε με και καρφώθηκε. Είναι φίλος μου και θα παραμείνει».

Ο ίδιος συνέχισε κάνοντας αναφορά στην οικογένεια του και τα όσα καταγγέλλουν εναντίον του λέγοντας: « Η γυναίκα μου θα μείνει γυναίκα μου, την αγαπώ είναι άρρωστη, έχει κατάθλιψη».  Να σημειώσουμε ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου μετά την καταγγελία της εναντίον του βρίσκεται σε καταφύγιο, εκφράζοντας παράλληλα ότι φοβάται για την ζωή της, λόγω της επιθετικότητας του συζύγου της.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε να ισχυρίζεται ότι όλα αυτά γίνονται από την Αστυνομία για να δημιουργήσουν ένα νέο εγκληματία. Όπως είπε θα μπορούσε να ξεφύγει ή να προσφύγει στα κατεχόμενα, ωστόσο ο ίδιος παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία. Να σημειώσουμε πως το εν λόγω πρόσωπο παρ’ όλο που είναι παντρεμένος με Ευρωπαία πολίτη εδώ και πολλά χρόνια, είναι παράνομα στην Κύπρο.

Ο 49χρονος Γεωργιανός για την απόπειρα φόνου παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη, ενώ για την επίθεση και πρόκληση τρόμου στην σύζυγο του καταχωρήθηκε η υπόθεση.

Κλείνοντας ο κατηγορούμενος ανέφερε στον Δικαστή: «Μόλις έφτιαξαν μπροστά σας έναν εγκληματία , είμαι 49 χρονών και ποτέ δεν χρησιμοποίησα μαχαίρι, έχω διάλογο και φυσική δύναμη για να λύσω τα προβλήματα μου, απλώς έχω μια συμπεριφορά που θέλω να επιβάλλω το δικό μου. Η Αστυνομία θέλει ένα φτωχό άνθρωπο να τον στείλει φυλακή, μπράβο της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top