ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Τσιτσιπά – Τελικός και έπεται συνέχεια…

Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Τσιτσιπά – Τελικός και έπεται συνέχεια…

Ποιος είδε τον Στέφανο και δεν τον φοβήθηκε στα ημιτελικά της Μασσαλίας!

Ο χαρισματικός 20χρονος τενίστας, στο πιο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα και με τον Γκοφάν να σερβίρει για το πρώτο σετ στο 6-5, αντέδρασε με ψυχή πρωταθλητή, έστειλε το σετ σε tie break και έκτοτε πάτησε το γκάζι σε τέτοιο βαθμό που ο δύσμοιρος Βέλγος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Ο Έλληνας τενίστας έχει επιστρέψει στα πολύ καλά του και βρίσκεται πλέον στον δεύτερο τελικό καριέρας του, και πάλι σε διοργάνωση της σειράς 250, μετά τη νίκη του επί του Γκοφάν με 7-6(1), 6-2 ενώ στον τελικό είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο φαβορί κόντρα στον Μιχαήλ Κουκούσκιν.

Αφού, λοιπόν, ξεπέρασε εκείνο το δύσκολο κομμάτι του αγώνα όταν και έμεινε με break πίσω στο οριακό 6-5 του πρώτου σετ, η αντίδραση του Στέφανου ήταν πραγματικά δείγμα αθλητή γεννημένου για μεγάλα πράγματα.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε έξι σερί games, τελειώνοντας το πρώτο σετ με σαρωτικό τρόπο στο tie break ενώ στην αρχή του δεύτερου σετ ήταν τρομακτικός φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο 4-0.

Το πολύ καλό με τον Έλληνα τενίστα είναι το γεγονός ότι σου δίνει την εντύπωση πως αν πατήσει το γκάζι κόντρα στους περισσότερους παίκτες του τουρ, αδυνατούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του και αυτό δεν είναι απλά δείγμα καλού παίκτη, είναι δείγμα κορυφαίου παίκτη.

Όση αντίσταση προέβαλε ο Γκοφάν αυτή σταμάτησε στο tie break του πρώτου σετ με τον Βέλγο να έχει την κατάσταση στα χέρια του πετυχαίνοντας το πρώτο σπάσιμο σερβίς που κατάφερε κάποιος αυτήν την εβδομάδα στον πρωταθλητή μας.

Ωστόσο, “πνιγμένος” από το άγχος, δεν έφτασε ποτέ σε set point και ο Στεφ απάντησε άμεσα ενώ τον τιμώρησε ανελέητα στο tie break με μια κτηνώδη εμφάνιση και απώλεια ενός μόνο πόντου.

Ο Στεφ είχε άγριες διαθέσεις και στην αρχή του δεύτερου σετ, πεισμωμένος ίσως να δώσει απαντήσεις για τις “άνευρες” δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν.

Εξαφάνισε τον Γκοφάν από το κορτ μέχρι και το 4-0 και στη συνέχεια, με συντήρηση δυνάμεων, έφτασε άνετα στη νίκη που τον στέλνει στον δεύτερό του τελικό μετά τον περσινό επιτυχημένο στην Στοκχόλμη.

Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του στον τελικό είναι στο Νο50 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός ενόψει του αγώνα με τον Μιχαήλ Κουκούσκιν που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας και μια σαρωτική νίκη επί του Αντρέι Ρουμπλιόφ στα προημιτελικά.

Σάββατο, 23/2: Ημιτελικοί Open 13

Tsitsipas (Greece) beat Goffin (Belgium) 7-6(1) 6-2
Kukushkin (Kazakhstan) beat Humbert (France) 6-4 6-4

Πηγή: www.tennis24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top