Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συμφώνησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί – Τηλεφωνία και ηλεκτρισμός

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συμφώνησαν Αναστασιάδης - Ακιντζί – Τηλεφωνία και ηλεκτρισμός

Σύνδεση τηλεφωνίας και ηλεκτρικού μεταξύ κατεχομένων και ελεύθερων περιοχών, συμφώνησαν οι δυο ηγέτες κατά την άτυπη συνάντησή του την Τρίτη 26/02.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή τους οι δυο ηγέτες συζήτησαν εις βάθος τις βασικές αρχές της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας.

Παράλληλα κατέληξαν σε ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ κατεχομένων και ελεύθερων περιοχών, όπως επίσης και σε συμφωνία για την τηλεφωνία, διασύνδεση της οποίας θα γίνει μέσω κέντρου στην Ευρώπη, κάτι που θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση των εργασιών των τεχνικών επιτροπών.

Ακόμη οι δυο ηγέτες αποφάσισαν τον καθαρισμό εννέα ναρκοπεδίων και από τις δυο πλευρές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, οι Τουρκοκύπριοι θα επιστρέψουν πίνακες Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών ενώ οι Ελληνοκύπριοι θα παραδώσουν αρχεία του ΡΙΚ που αφορούν Τ/κ καλλιτέχνες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE