ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Εισαγγελέας στο Ανώτατο: Ζήτημα αντικειμενικής αμεροληψίας για τον Μ. Νικολάτο

Γενικός Εισαγγελέας στο Ανώτατο: Ζήτημα αντικειμενικής αμεροληψίας για τον Μ. Νικολάτο

Την εξαίρεση του Προέδρου του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτου από τη σύνθεση του τριμελούς Εφετείου που θα εξετάσει την έφεση κατά της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από την 3η ποινική υπόθεση εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, ζήτησε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

 
Η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης έχει σταματήσει εν αναμονή ορισμού από το Ανώτατο ημερομηνίας για ακρόαση της έφεσης, γεγονός που προκάλεσε, κατά την τελευταία δικάσιμο, τη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου, μετά που ο τελευταίος επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή είχε καταθέσει στο Ανώτατο αίτημα για σύντομη εκδίκαση της έφεσης προκειμένου σε περίπτωση που επιτύχει, να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου για όλους τους κατηγορούμενους. Η ακρόαση της έφεσης ορίστηκε τελικώς για σήμερα ενώπιον των δικαστών Μ. Νικαλάτου, Λ. Παρπαρίνου και Μ. Χριστοδούλου.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας ήγειρε ζήτημα αντικειμενικής αμεροληψίας για τον κ. Νικολάτο και ζήτησε όπως εξαιρεθεί από τη σύνθεση του Εφετείου που θα εκδικάσει την έφεση, επικαλούμενος τις γνωστές καταγγελίες κατά του Προέδρου του Ανωτάτου.
 
Αφού απέρριψε τα περί αμεροληψίας, ο κ. Νικολάτος αποφάσισε να εξαιρεθεί από την παρούσα σύνθεση του Εφετείου, το οποίο θα πρέπει να εκδικάσει την έφεση υπό νέα σύνθεση.
 
Η εκδίκαση της της  3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας είναι ορισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να πάρει και νέα αναβολή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top