ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανάκληση παιδικού πιάτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανάκληση παιδικού πιάτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, έχουν ενημερωθεί, μέσω της ιστοσελίδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) της Ελλάδας, ότι πιάτο μελαμίνης ρηχό με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων που διενεργεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ «Παρακολούθηση Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα" και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία πιάτου μελαμίνης στο οποίο μετά από τον εργαστηριακό έλεγχό του, διαπιστώθηκε να είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση «JUMBOΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω πιάτα κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και έπειτα από πληροφορίες από την εταιρεία διακίνησης, η οποία ενημερώθηκε από την αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα, δόθηκαν οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση του από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top