ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων ασφαλείας από το αεροδρόμιο Λάρνακας –Ενημερωμένο το υπουργείο

Μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων ασφαλείας από το αεροδρόμιο Λάρνακας –Ενημερωμένο το υπουργείο

Μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων ασφαλείας από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον μας από τις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη (26/02) 25 υπάλληλοι της εταιρείας ICTS που έχει αναλάβει βάσει συμβολαίου την ασφάλεια των δυο αερολιμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λάρνακας και Πάφου, έχουν παραιτηθεί εντός Φεβρουαρίου.

Οι 25 αυτοί υπάλληλοι εκτελούσαν καθήκοντα στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για ακόμη 20 υπαλλήλους της εταιρείας που επίσης εκτελούν καθήκοντα στον αερολιμένα Λάρνακας, οι οποίοι φέρονται κι αυτοί να εκδήλωσαν πρόθεση παραίτησης.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, 10 υπάλληλοι της ICTS που εκτελούν καθήκοντα στον αερολιμένα Πάφου, ενημερώθηκαν από τους προϊστάμενούς τους πως από τον Μάρτιο θα εκτελούν καθήκοντα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα των μαζικών αποχωρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω 10 υπάλληλοι πέραν από τις ώρες της βάρδιας τους θα… επιβαρύνονται με περίπου τρεις ώρες, όσες θα χρειάζεται για να μεταβούν και να αποχωρήσουν από τον νέο χώρο εργασίας ρους (περίπου 1,5 ώρα το δρομολόγιο Πάφος – Λάρνακα).

Όλα τα πιο πάνω τα θέσαμε στα υπόψιν αρμόδιου αξιωματούχου του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων. Εδώ να σημειωθεί ότι παρόλο που η σύμβαση σε ότι αφορά την ασφάλεια των αεροδρομίων έγινε μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας των αερολιμένων, Hermes και της ICTS, εντούτοις το Υπουργείο δεν έχει χάσει το δικαίωμα ελέγχου των σχετικών συμφωνιών.

Μετά από διερεύνηση από πλευράς Υπουργείου, ο εν λόγω αξιωματούχος του, μας ανέφερε την Πέμπτη (28/02): «Ναι, πράγματι οι αριθμοί που μας αναφέρατε είναι ακριβείς. Ωστόσο, ως Υπουργείο έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως δεν θα επηρεαστεί ο τομέας της ασφάλειας. Γίνονται εσωτερικές κινήσεις στην εταιρεία που διαχειρίζεται την ασφάλεια ούτως ώστε να μην επηρεαστεί αυτός ο τομέας. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να ελέγχει την κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανέλαβε καθήκοντα η εταιρεία για την ασφάλεια

Το ιστορικό
Να σημειωθεί ότι η ICTS AIRPORTS SECURITY LTD ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο του 2017. Η εταιρεία είχε κερδίσει την προσφορά που προκήρυξε η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, Hermes, βάσει οδηγιών που είχαν δοθεί από το κράτος.

Η ICTS AIRPORTS SECURITY LTD, είναι θυγατρική της ICTS Hellas. Είχε εγγραφεί στα μητρώα του Εφόρου Εταιρειών μόλις στις 02/03 του 2017.

Το Υπουργείο Μεταφορών είχε υπογράψει συμφωνία με την Hermes προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τις υπηρεσίας ασφαλείας αερομεταφορών στα κυπριακά αεροδρόμια, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.

Η συμφωνία αφορούσε την ανάληψη των υπηρεσιών ασφαλείας αερομεταφορών (aviation security) και στόχευε στη βελτίωση της ποιότητας και των χρόνων λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Στη συμφωνία καθίστατο ξεκάθαρα ότι τα θέματα εθνικής ασφάλειας, καθώς και ελέγχου εισόδου/εξόδου στη χώρα, παραμένουν στην αρμοδιότητα του Κράτους.

Εδώ να σημειωθεί ότι τα καθήκοντα φρούρησης και των περιπολιών συνεχίζει να τα έχει η Αστυνομία Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top