ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από ανεμοστρόβιλο

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από ανεμοστρόβιλο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή (3/3) όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε περιοχή στην Πολιτεία Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται και παιδιά.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε 14 επιβεβαιωμένους νεκρούς», δήλωσε ο Τζέι Τζόουνς, ο σερίφης της Κομητείας Λι, στην ανατολική Αλαμπάμα, κοντά στα σύνορα της Πολιτείας αυτής με την Τζόρτζια. Ωστόσο δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για 22 νεκρούς. 

Πολλοί ακόμη κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα», ενημέρωσε ο σερίφης, ο οποίος εκφράστηκε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο δίκτυο του CBS.

Σύμφωνα με τον σερίφη Τζόουνς, ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε ολόκληρα χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας «καταστροφικές» ζημιές σε μια ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του.

Ο σερίφης έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, η Κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς ακόμη.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

H ιστοσελίδα Usatoday, χαρακτηρίζει την Κυριακή (3/3) ως την πιο θανατηφόρα ημέρα για τις ΗΠΑ από ανεμοστρόβιλους τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από τις 2 Μαρτίου 2012, όταν πέθαναν 40 άτομα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top