ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: 22χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό - Αρνήθηκε έρευνα

ΚΥΠΡΟΣ: 22χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό - Αρνήθηκε έρευνα

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν τη Δευτέρα 04/03 έλεγχο σε υπό υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Κατά την επιχείρηση, ελέγχθηκαν συνολικά 76 πρόσωπα, εκ των οποίων 38 Κύπριοι πολίτες, 17 κοινοτικοί και 21 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι 26 πρόσωπα εργάζονταν χωρίς να είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων να προχωρήσουν στην έκδοση Διοικητικών εξώδικων προστίμων για το συνολικό ποσό των 57,400 ευρώ.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας τέσσερις υπήκοοι τρίτων χωρών, για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης.

Τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 35, 34, 21 και 18 χρόνων, τα οποία διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 38χρονος εργοδότης τους, εντοπίστηκε στη συνέχεια και επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, συνελήφθη κατά την επιχείρηση από τα μέλη της Αστυνομίας, για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον Αστυνομικού κατά την νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top