ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη και πρόστιμο στον Ανδρέα Πιτσιλλίδη για τις Βουλευτικές του 2016

Καταδίκη και πρόστιμο στον Ανδρέα Πιτσιλλίδη για τις Βουλευτικές του 2016

Καταδικάστηκε και τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή ο γνωστός Θεολόγος, Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Της Γεωργίας Παππούτα

Το πρωί της Τετάρτης (6/3) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επέβαλε στον κ. Πιτσιλλίδη, πρόστιμο 200 ευρώ.

Το αδίκημα που διέπραξε ο γνωστός Θεολόγος, αφορά τις Βουλευτικές εκλογές του 2016, όπου ήταν υποψήφιος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, δεν υπέβαλε «Έκθεση εκλογικών δαπανών» συνοδευόμενη με κατάθεση υποψηφίου είτε ένορκη είτε με επίσημη διαβεβαίωση.

Για την ίδια υπόθεση, στις 16/4/2016 ο Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, ενημέρωσε τον κ. Πιτσιλλίδη ότι, λόγω μη έγκαιρης υποβολής «Έκθεσης εκλογικών δαπανών» και της συνοδεύουσας δήλωσης, του έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους €500, το οποίο προσαυξάνεται κατά €50 για κάθε επιπρόσθετη ημέρα καθυστέρησης και ότι η παράλειψη συμμόρφωσης με την υποχρέωση υποβολής της έκθεσης για περίοδο που υπερβαίνει τον ένα μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της, τον καθιστά ένοχο παράνομης ενέργειας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στις 19.7.2016, ο Έφορος αφού ο κ. Πιτσιλλίδης δεν είχε συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για υποβολή «Έκθεσης εκλογικών δαπανών» και  πληρωμή του προστίμου που του έχει επιβληθεί, ζήτησε τη συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, ως οι πρόνοιες του εδαφίου 2 του άρθρου 55 του Νόμου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβίβασε την επιστολή του Εφόρου στις 19.8.2016 στον Αρχηγό της Αστυνομίας και ζήτησε τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικήματος του άρθρου 52 του πιο πάνω Νόμου από τον εν λόγω υποψήφιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top