ΚΟΣΜΟΣ

Απέκλεισαν το αεροσκάφος Boeing 737 Max 8 από τον γερμανικό εναέριο χώρο

Απέκλεισαν το αεροσκάφος Boeing 737 Max 8 από τον γερμανικό εναέριο χώρο

Τον αποκλεισμό του αεροσκάφους Boeing 737 Max 8 από τον γερμανικό εναέριο χώρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αντρέας Σόιερ.

Αντίστοιχη απαγόρευση είχε επιβάλει λίγο νωρίτερα και η Βρετανία, μετά και την δεύτερη εντός λίγων μηνών συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου, πρώτα της ινδονησιακής "Lion Air" και την περασμένη Κυριακή των Αιθιοπικών Αερογραμμών.
 
"Η ασφάλεια έχει απόλυτη προτεραιότητα. Μέχρι να διαλυθούν όλες οι αμφιβολίες, ο γερμανικός εναέριος χώρος είναι κλειστός για το Boeing 737 Max 8", δήλωσε ο κ. Σόιερ και διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά μόνο υπερπτήσεις, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους δεν χρησιμοποιείται πλέον σε καμία πτήση με προορισμό ή αφετηρία γερμανικό αεροδρόμιο, μετά και την απόφαση του τουριστικού κολοσσού TUI να σταματήσει τις πτήσεις με το Boeing 737 Max 8.
 
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Βρετανίας, ο αποκλεισμός που επεβλήθη αφορά εκτός από τις υπερπτήσεις και τις απογειώσεις και προσγειώσεις από/σε βρετανικό αεροδρόμιο.
 
Σε ανάλογες ενέργειες προχώρησαν μεταξύ άλλων η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Bloomberg τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπλοίας (EASA) ετοιμάζεται να επιβάλει γενική απαγόρευση για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Έπειτα από όλα αυτά, η αξία της μετοχής της Boeing έπεσε κατά 6%, αν και η κατασκευάστρια εταιρία επιμένει ότι έχει κάθε εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται και για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top