ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρογλου: Θέλουμε λύση αλλά οι προτάσεις των Ε/κ γελοιοποιούν τη διζωνικότητα στις διαπραγματεύσεις

Έρογλου: Θέλουμε λύση αλλά οι προτάσεις των Ε/κ γελοιοποιούν τη διζωνικότητα στις διαπραγματεύσεις

Ο τ/κ “λαός” είναι υπέρ της λύσης αλλά δεν θέλει και πάλι να προσφυγοποιηθεί, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου λέγοντας πως διαμορφώνει την πολιτική του ανάλογα με τις σκέψεις και τις προσδοκίες του “λαού”. “Με αυτές τις προσδοκίες θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων)”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε προεκλογικές επισκέψεις σε αθλητικούς συνδέσμους στην Κερύνεια, ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για το Κυπριακό και είπε ότι αυτά δείχνουν πως οι Τ/κ θέλουν λύση αλλά κανείς δεν θέλει να εγκαταλείψει τις θέσεις του.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες υποστήριξε και πάλι ότι οι Ε/κ χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία το Μπαρμπαρός για να εγκαταλείψουν το τραπέζι λέγοντας ότι το πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Αμμοχώστου, αλλά “και πάλι δεν γύρισαν στο τραπέζι. Επειδή φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί, προτείνουν προϋποθέσεις όπως η Τουρκία να αναγνωρίσει την κυριαρχία τους, το πλοίο να αποσυρθεί και να μην επιστρέψει ποτέ”.

Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε δε ότι το 1975 έγινε μια ανταλλαγή πληθυσμών “δηλαδή, στο βορρά Τούρκοι και στο νότο Ελληνες. Και αυτό έγινε με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ”. Ωστόσο, ισχυρίστηκε, οι Ε/κ καταθέτουν προτάσεις που γελοιοποιούν τη διζωνικότητα στις διαπραγματεύσεις, ιδιαίτερα με τις υπέρμετρες στο εδαφικό προτάσεις τους και την επιθυμία τους για εγκατάσταση Ε/κ στο “κρατίδιο του βορρά”.

Υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα σε πολλά μέρη στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή “το αίμα ρέει. Το μόνο μέρος που δεν ρέει το αίμα είναι η Κύπρος”. Ο λόγος που δεν πέφτει ούτε και μία σφαίρα σήμερα στην Κύπρο, είναι η ύπαρξη εδώ του τουρκικού στρατού, πρόσθεσε. Κατέληξε δε λέγοντας ότι εάν υπάρχει βούληση το Κυπριακό μπορεί να λυθεί και πως αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε έναν “χρονικό περιθώριο”.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top