ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αγγελίδης: «Αδιαπραγμάτευτος στόχος λύση που θα απαλλάσσει από τα τετελεσμένα της κατοχής»

Σ. Αγγελίδης: «Αδιαπραγμάτευτος στόχος λύση που θα απαλλάσσει από τα τετελεσμένα της κατοχής»

Η εξεύρεση λύσης που θα κατοχυρώνει την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους και η απαλλαγή του από τα τετελεσμένα της κατοχής είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα, στην Αγλαντζιά, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχοντας επίγνωση του ιστορικού αυτού χρέους, συνεχίζει τον αγώνα με σταθερή βούληση, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα για να πετύχει τον κοινό στόχο.

«Ως Κυβέρνηση, εργαζόμαστε σθεναρά για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες διασφαλίζοντας το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων, έτσι όπως μας το παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά και το οποίο περιλαμβάνει ρητές αναφορές για κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, χρειάζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, συνεργασία και ενότητα, μετριοπάθεια και πραγματισμό ενώ «απαιτείται από όλους μας να βάλουμε την Κύπρο μας πάνω από τις όποιες διαφωνίες μας».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε εξάλλου ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε άνανδρα από τις σφαίρες των μυστικών πρακτόρων της Τουρκίας, εκτελώντας στο ακέραιο τον ανιδιοτελή αγώνα στο οποίο τάχθηκε.

«Εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα γενιά ηρώων, δολοφονήθηκε υπέρ της ελευθερίας της Κύπρου, υπέρ της ελευθερίας κάθε αδικημένου λαού, υπέρ των δικών του οραμάτων και ιδανικών, που αποτελούν για όλους εμάς, σήμερα, φωτεινούς σηματοδότες για να συνεχίσουμε την πορεία προς εκπλήρωση του υπέρτατου μας στόχου, για απελευθέρωση της πατρίδας μας» είπε ο Υπουργός.

Με τον θάνατό του, κατέληξε, παρέδωσε σε όλους εμάς ένα έργο που αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή διδαγμάτων για τις αρχές της δημοκρατίας, της φιλοπατρίας, της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού, του αλληλοσεβασμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top