ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Νέες τεχνολογίες στα ευρωπαϊκά οχήματα – Υποχρεωτικό «μαύρο κουτί»

ΚΥΠΡΟΣ: Νέες τεχνολογίες στα ευρωπαϊκά οχήματα – Υποχρεωτικό «μαύρο κουτί»

Υποχρεωτικό «μαύρο κουτί» σε όλα τα οχήματα κατόπιν οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2022.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» όλα τα οχήματα τα οποία θα παραχθούν μετά το 2022 και θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης θα έχουν εξελιγμένα έξυπνα συστήματα.

Όπως αναφέρεται τα εν λόγω συστήματα, στόχο έχουν την προστασία των πεζών όπως επίσης και των υπόλοιπων ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου.

Τα συστήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες που περιορίζουν τα επικίνδυνα «τυφλά σημεία» των φορτηγών και των λεωφορείων, σύστημα προειδοποίησης του οδηγού σε περίπτωση υπνηλίας και διάσπασης προσοχής.

Ακόμη σύστημα ελέγχου ταχύτητας, θα περιορίζει την τα χιλιόμετρα ανά ώρα που θα κινείται το όχημα σε περίπτωση κινδύνου ή ακατάλληλων συνθηκών οδήγησης.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται και ασφάλεια οπισθοπορείας με τη χρήση αισθητήρων ή κάμερας, ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από πολλά σύγχρονα οχήματα.

Επιπλέον, στα αυτοκίνητα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προστεθεί ένα είδος καταγραφέα δεδομένων ατυχήματος, κάτι όπως το μαύρο κουτί των αεροπλάνων, το οποίο θα καταγράφει δεδομένα που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Αρχές, ως προς τις συνθήκες ατυχήματος και τη συμπεριφορά του οχήματος σε περίπτωση δυστυχήματος.

Για ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα αλλά και μικρά φορτηγά προβλέπεται σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας και εξελιγμένο σύστημα φρένων έκτακτης ανάγκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top