ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Να μην έχουν έγνοια οι συμπατριώτες μας ότι θα ξεπουληθούν τα οικήματα του Συνεργατισμού»

Αβέρωφ: «Να μην έχουν έγνοια οι συμπατριώτες μας ότι θα ξεπουληθούν τα οικήματα του Συνεργατισμού»

Να μην έχουν έγνοια οι συμπατριώτες μας ότι θα ξεπουληθούν τα οικήματα του Συνεργατικών σε οποιουσδήποτε επιτήδειους, ανέφερε την Πέμπτη (28/3) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στο Κέντρο Αποκατάστασης NCR στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς για τη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη (27/3), στη Λευκωσία, για το θέμα του Συνεργατισμού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως οι εκδηλώσεις με ειρηνικό τρόπο της έκφρασης της οποιασδήποτε άποψης από τον ίδιο έχουν τον απόλυτο σεβασμό. "Χαίρομαι τον κόσμο να βγαίνει με πολιτισμένο και ειρηνικό τρόπο να εκφράζει τη θέση του. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας. Και εμείς ως πολιτικοί να παίρνουμε τα μηνύματα", σημείωσε.

Ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε ότι ήταν θέση του ΔΗΣΥ, την οποία είχε και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ότι τα ακίνητα του Συνεργατισμού έπρεπε να παραμείνουν στο κράτος, «για το λόγο που ακούστηκε, και χθες για να μπορεί το κράτος να τα δώσει πίσω στις κοινότητές τους. Στη Χλώρακα όπου υπάρχει το οίκημα της πρώην Συνεργατικής δεν δόθηκε στην Ελληνική, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των υποδομών. Κρατήθηκαν από το κράτος, ήταν συνειδητή αυτή η θέση για να μπορέσει το κράτος να τα δώσει πίσω στις κοινότητες, και αυτή είναι η πολιτική που στηρίζει ο ΔΗΣΥ και αυτή είναι και η θέση της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη».

«Μένουν τα διαδικαστικά ζητήματα, που πιστεύω είναι ζήτημα κάποιων ημερών και εβδομάδων και να μην έχουν έγνοια οι συμπατριώτες μας ότι θα ξεπουληθούν τα οικήματα του Συνεργατικών σε οποιουσδήποτε επιτήδειους», ανέφερε.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές και τον στόχο του ΔΗΣΥ σε σχέση με αυτές, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως «όλοι βάλθηκαν να τα βάζουν καθημερινά με τον ΔΗΣΥ. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Μας δυναμώνουν. Νιώθουμε ήσυχοι με την συνείδησή μας γιατί βάλαμε πλάτες για αυτό τον τρόπο. Μια χώρα που βρισκόταν στην πλήρη αναξιοπιστία, μια χώρα που ήταν στον οικονομικό γκρεμό, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, βεβαίως με τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Ουδείς αλάθητος και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Ζητούμε την κατανόηση της πολιτείας, του κόσμου, της κοινωνίας για τα λάθη και τις παραλείψεις , αλλά θετικό είναι το πρόσημο της προσφοράς και της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα κόμμα χάριν στο οποίο μιλάμε για την Ευρώπη και δεν είναι άλλο από τον ΔΗΣΥ, γιατί είχαμε όραμα από τη δεκαετία του `70 να βάλουμε την Κύπρο στην ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κύπρου έγινε με μπροστάρη τον πατριάρχη της παράταξή μας, τον Γλαύκο Κληρίδη, που φέτος συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την ημερομηνία γέννησής του στις 24 Απριλίου 2019».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top