ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εργάζονται στο νησί μας μερικούς μήνες και μετά κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο

ΚΥΠΡΟΣ: Εργάζονται στο νησί μας μερικούς μήνες και μετά κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο

Για καταχρηστικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου μίλησε η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ημερομηνίας 28/03.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργός υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων οι οποίοι έρχονται στο νησί μας με άδεια εργασίας, εργάζονται κάποιους μήνες στην Κύπρο και στη συνέχεια αιτούνται πολιτικού ασύλου.

Η κυρία Αιμιλιανίδου, έκανε λόγο για καταχρηστικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου, χωρίς να μπορεί το κράτος να τις απορρίψει άμεσα και να απελάσει τα εν λόγω άτομα, τα οποία επωμίζονται τα οποιαδήποτε επιδόματα μια τέτοια αίτηση τυχών να «δίνει».

Σύμφωνα με την υπουργό, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας το κόστος των επιδομάτων στον κρατικό προϋπολογισμό ανερχόταν στα 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μειώθηκε με την προσφορά κουπονιών αντί επιδομάτων, για να φτάσει το 2019 στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η υπουργός ανέφερε πως οι αιτητές ασύλου μπορούν να εργάζονται από τον ένα μήνα αντί στους έξι όπως ήταν αρχικά.

Αυτό το διάστημα, είπε η κυρία Αιμιλιανίδου, διεξάγεται διάλογος για να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν περισσότερες επιλογές στην εργασία τους, καθώς τώρα εργάζονται ως επί το πλείστο σε πρατήρια βενζίνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top