ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλείδωσε τη 2η θέση στη Regular Season η ΤΣΣΚΑ, ήττα-σοκ και αποκλεισμός για Μπάγερν

Κλείδωσε τη 2η θέση στη Regular Season η ΤΣΣΚΑ, ήττα-σοκ και αποκλεισμός για Μπάγερν

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε εύκολα από την έδρα της Χίμκι (80-72) και κλείδωσε και μαθηματικά την δεύτερη θέση της Regular Season της Euroleague.

Η ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Χίμκι, έφτασε σε μία άνετη νίκη (80-72) και εξασφάλισε και τυπικά την δεύτερη θέση στη Regular Season της Euroleague.

H «Αρκούδα» ανέβηκε στο 23-6 και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα πλέι-οφ.

Σε ότι αφορά το ματς, κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νάντο Ντε Κολό, με 14 πόντους και 4 ασίστ. Δεν αρκούσε ο Αλεξέι Σβεντ από τους ηττημένους (17 πόντοι, 7 ασίστ).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο ματς και κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, κάτι που αποτυπώθηκε και στην διαφορά των οκτώ πόντων (15-23) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Χίμκι ανέβασε στροφές στη συνέχεια και προσπάθησε να ισορροπήσει, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με άνεση τα ηνία της αναμέτρησης και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα 12 πόντων (37-49).

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έφεραν την κατάσταση στα μέτρα τους, αλλά αυτό δεν αρκούε για την ανατροπή. Η ΤΣΣΚΑ διατήρησε τον έλεγχο (51-64, 30′) και έφτασε άνετα στη νίκη με το τελικό 80-72.

Δεκάλεπτα: 15-23, 37-49, 51-64, 72-80.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης…

Νταρουσάφακα – Μπάγερν Μονάχου 92-87

Η Νταρουσάφακα πήρε τη νίκη στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου με 92-87 και ουσιαστικά μηδένισε τις πιθανότητες των Βαυαρών για πρόκριση στα playoff της Euroleague.

Η ομάδα του Σελτσούκ Ερνάκ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα, αλλά όσο πέρναγαν τα λεπτά τόσο η Νταρουσάφακα βελτιωνόταν και χτυπούσε πίσω από την γραμμή των 6.75 μ., τελειώνοντας τον αγώνα με 18/32 τρίποντα και με πρωταγωνιστές τους Τόνι Ντάγκλας με 26 πόντους και Τζέρεμι Έβανς 20. Έτσι, η «Ντάτσκα» ανέβηκε στο 5-24, ενώ η Μπάγερν Μονάχου υποχώρησε στο 13-16.

Από την πρώτη περίοδο, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με τον Νιχάντ Ντζέντοβιτς να έχει 10 πόντους ήδη και μπόρεσε να κλείσει με αρκετά καλό τρόπο το δεκάλεπτο προηγούμενη με 13 πόντους (14-27).

Με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, η Νταρουσάφακα έκανε ένα επιμέρους 12-2, για να μειώσεις στους τρεις πόντους (26-29).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να μένουν αρκετά κοντά στο σκορ και να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 44-50 υπέρ των φιλοξενούμενων, με την Νταρουσάφακα να έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο με 30 πόντους ενεργητικό.

Στην επανάληψη η τουρκική ομάδα συνέχισε να πιέζει τους Βαυαρούς και μάλιστα κατάφερε να πάρει, έστω για λίγο, το προβάδισμα στην αναμέτρηση με 62-61.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς αντέδρασε σε αυτό το ξέσπασμα της «Ντάτσκα» και ολοκλήρωσε την Τρίτη περίοδο στο +2 (65-67).

Έτσι, η τελευταία περίοδος επιφύλασσε μία αναμέτρηση ντέρμπι, που η ομάδα του Σελτσούκ Ερνάκ μπορεί να μην είχε κάποιο άμεσο όφελος αλλά ήθελε να παλέψει για το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία τρία λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με έναν πόντο, αλλά με ένα τρίποντο του Στάντον Κιντ πήραν εκ νέου το προβάδισμα με δύο (79-77) και η Μπάγερν προσπαθούσε να βρει λύση στην ευστοχία της αντιπάλου της πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα η Νταρουσάφακα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και τελικά να κατακτήσει τη νίκη με 92-87 και ουσιαστικά απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου από τα playoff της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 44-50, 65-67, 92-87.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top