ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμφατική νίκη για Εφές στη Βιτόρια, σε… περιπέτειες η Μπασκόνια

Εμφατική νίκη για Εφές στη Βιτόρια, σε… περιπέτειες η Μπασκόνια

Η Αναντολού Εφές είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια, έφτασε σε εμφατική νίκη μέσα στη Βιτόρια (102-92) και έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όσον αφορά την πρόκριση.

Η Εφές ταξίδεψε στη Βιτόρια ούσα αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει την τέταρτη θέση της κατάταξης στην Euroleague.

Κόντρα σε μια Μπασκόνια η οποία… καιγόταν για νίκη, οι παίκτες του Αταμάν πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, φέρνοντας νέα δεδομένα στην κατάταξη.

Με την ήττα αυτή οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 15-14, με το πέρας 29 αγωνιστικών και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψουν στη Μόσχα, για να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο, όσον αφορά την πρόκριση στην οκτάδα.

Η Εφές ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τον Μοερμάν να είναι… ζεστός κατάφερε να πάρει προβάδισμα (8-12, 3’).

Ο Βόιτμαν έκανε αισθητή την παρουσία του και η Μπασκόνια όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά ανέτρεψε και το σκηνικό (22-21, 7’).

Ο ρυθμός παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με την Εφές να βρίσκει πόντους από Μίσιτς και Σίμον, παίρνοντας πάλι τον έλεγχο στο φινάλε της πρώτης περιόδου για το 26-30.

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μπροκ Μότουμ ανέλαβε δράση για την Εφές και η τουρκική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο (34-37, 14’).

Όχι για πολύ, όμως, καθώς Χίλιαρντ και Βιλντόζα με δικές τους προσπάθειες επανέφεραν σε θέση οδηγού την Μπασκόνια (45-40, 17’).

Ο Βιλντόζα ήταν «ζεστός» και με τον Σιλντς να τον πλαισιώνει, οι Βάσκοι διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (53-48).

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Περάσοβιτς προσπάθησαν να διατηρήσουν τον έλεγχο, αλλά η Εφές βρήκε λύσεις από Μίσιτς και Πλάις και έφερε στα ίσια την αναμέτρηση (57-57, 23’).

Ο Μοερμάν εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την τουρκική ομάδα, η οποία ξαναπήρε το προβάδισμα (64-66, 26’).

Οι παίκτες του Αταμάν έλεγξαν τον ρυθμό, ανεβάζοντας τη διαφορά με επί μέρους 6-0 (64-72, 29’). Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου για το 67-74 της ομάδας του Αταμάν.

Η Μπασκόνια δεν έχασε την επαφή της με το σκορ και χάρη στον Χίλιαρντ μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (75-78, 33’). Ο Μοερμάν φώναξε παρών σε κρίσιμο σημείο και η Εφές έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (78-91, 36’).

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην άμυνα τους και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, βάζοντας… δύσκολα στην Μπασκόνια, όσον αφορά την πρόκριση στην οκτάδα.

Τα δεκάλεπτα: 26-30, 53-48, 67-74, 92-102.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κύπρου - Καταθέτει ο μοναχός Τιμόθεος

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top