ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: THROWBACK στο 2013! «Καυτός» Εφραίμ, Θάτσερ, Λαϊκή και… οι διαφορές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: THROWBACK στο 2013! «Καυτός» Εφραίμ, Θάτσερ, Λαϊκή και… οι διαφορές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου βρίσκεται προ των πυλών όμως τα τελευταία χρόνια ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ακολουθούν… βίους αντίθετους και το σκηνικό δεν θυμίζει τις μάχες προηγούμενων ετών.

Του Ανδρέα Χρίστου

Ο ΑΠΟΕΛ πάει από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα ενώ η Ομόνοια ακολουθεί αντίθετη πορεία και αγνοεί μέχρι και το ευρωπαϊκό εισιτήριο εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα σε μια εβδομάδα από σήμερα (30/3/2019), στις 6 Απριλίου 2019 θα συμπληρωθούν 6 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία νίκη της Ομόνοια επί του ΑΠΟΕΛ!

Δείτε επίσης: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Πως ήταν ο κόσμος το 2002 όταν Ομονοιάτες-ΑΠΟΕΛίστες κάθονταν ΜΑΖΙ στο ΓΣΠ – Eminem, λίρες και… Σέντζο Μόγιο (PICS/VIDEO)

Η τελευταία φορά που η Ομόνοια επικράτησε του ΑΠΟΕΛ ήταν στις 6 Απριλίου του 2013 (3-0) με δύο γκολ του, τότε τριφυλλοφόρου, Γιώργου Εφραίμ και ένα γκολ του Λεάντρο.

Επί της ευκαιρίας του μεγάλου ντέρμπι λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από την τότε χρονική περίοδο που είτε αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου και τις δύο ομάδες είτε απλά απασχολούσαν τον κόσμο (πρόσωπα και καταστάσεις).

Οι ενδεκάδες εκείνου του αγώνα στις 6 Απριλίου 2013:

Ομόνοια: Μορέιρα, Σπούνγκιν, Αλαμπί, Αντράντε (Ντανιέλσον 72′), Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Εφραίμ (Μαργκάσα 83′), Χριστοφή, Άλβες (Φρέντι 77′)

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Κλουκόφσκι, Μοράις, Τζιόλης (58’ Αλωνεύτης), Μπέκμαν (56’ Πίντο), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (78’ Μπούντιμιρ), Μπιτόν.

Throwback – 2013

– Ο Γιώργος Εφραίμ φορούσε ακόμη τριφύλλι στο στήθος και μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας νίκης της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ και το πανηγύρισε έξαλλα σχηματίζοντας τον αριθμό δυο (όσα και τα γκολ που έβαλε) με τα δάκτυλα του

– Δεν είχε περάσει ούτε μήνας από το κούρεμα καταθέσεων της 15ης Μαρτίου και την κατάρρευση της Λαϊκής

  • Αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ήταν ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ενώ της Ομόνοιας ο Λεάντρο

– Ζούσε ακόμη η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πιο συγκεκριμένα απεβίωσε δύο ημέρες μετά στις 8 Απριλίου 2013 και σε ηλικία 87 ετών.

– Υπήρχε ακόμη κόσμος και… παλμός στις εξέδρες των δύο ομάδων

– O Ζλάταν είχε κερδίσει το βραβείο για το καλύτερο γκολ της χρονιάς για το… αξέχαστο γυριστό του κόντρα στην Αγγλία… Απολαύστε υπεύθυνα!

– Νούνο Ασίς και Γκουστάβο Μαντούκα κοσμούσαν ακόμη τα κυπριακά γήπεδα για λογαριασμό Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα…

– Η 23χρονη Μegan Young από τις Φιλιππίνες στέφθηκε «Μις Κόσμος» 2013 στο Μπαλί της Ινδονήσιας, ανάμεσα σε 123 διαγωνιζόμενες. H Ελληνίδα υποψήφια για τον πολυπόθητο τίτλο Αθηνά Πικράκη έμεινε δυστυχώς εκτός δεκάδας.

– Πρώτος σκόρερ την σεζόν 2012-2013 είχε αναδειχθεί ο Μπερνάρντο Βασκονσέλος με 28 γκολ φορώντας την φανέλα της Αλκής.

Image result for βασκονσελος αλκη

– Το 2013 η Χρυσή Μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κριστιάνο Ρονάλντο με ποσοστό 27,99%. Δεύτερος ήταν ο Λιονέλ Μέσι με 24,72% και τρίτος (και αδικημένος) ο Φρανκ Ριμπερί με 23,36%

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top