ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με μπροστάρη τον Μπατίν ο υγιεινός «περίπατος» στη Λάρνακα!

Με μπροστάρη τον Μπατίν ο υγιεινός «περίπατος» στη Λάρνακα!

Η Δόξα κέρδισε εκτός έδρας τον Ερμή με το επιβλητικό 0-4 (31/3). Τα γκολ ο Ασαμόα (5′) και με χατ τρικ ο Μπατίν (53′, 75′ και 83′).

Η Δόξα βρήκε γκολ στην πρώτη της τελική προσπάθεια με τον Ασαμόα να κάνει ένα πανέμορφο σουτ και να κερδίζει τον Φιρινίδη για το 0-1. Ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει και να ξεπεράσει το αρχικό σοκ αλλά σαν δεν έφταναν όλα αυτά έχασε και τον Ταραλίδη με τραυματισμό στο 20′. Στη θέση του ο Μπανούσης.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ο Ερμής προσπάθησε κυρίως με τον Μπουλά να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους αλλά δεν έβρισκε δίχτυα παρά τις ευκαιρίες.

Το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα στην περισσότερη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν ήταν όπως θα ήθελε ο προπονητής του, ο Χρύσης Μιχαήλ από την άλλη για ακόμη μια φορά έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει.

Αυτή ήταν η εικόνα των πρώτων 45′ στην αναμέτρηση Ερμής – Δόξα αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν νωρίς μπροστά στο σκορ και έθεσαν ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους και να βρουν καλές στιγμές δια μέσου των αντεπιθέσεων.

Ο Ερμής προσπαθούσε να διασπάσει την καλή ανασταλτική λειτουργία της Δόξας με κύριο εκφραστή τον Μπουλά αλλά το σφύριγμα του Νεοκλέους για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε γκολ και αυτό ήταν ξανά για τη Δόξα που κτύπησε στις δύο αρχές του κάθε μέρους. Συγκεκριμένα στο 53′ ο Αλεξάνδρου πραγματοποίησε μια πολύ καλή μπαλιά και ο Μπατίν από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα με κεφαλιά στο πλεκτό του Φιρινίδη για το 0-2.

Αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας του Χατζηλούκα που στόχο είχε το τρίποντο και ο αέρας των δύο γκολ της έδωσε επιπλέον δυναμική. Ο Ερμής με κάποιες εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές θέλησε να αντιδράσει όμως μάταια. Η Δόξα έλεγχε το ματς, είχε θωρακίσει τα μετόπισθεν και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων.

Στο 74′ κέρδισε πέναλτι η Δόξα για χέρι του Ενγκαγκά με τον Μπατίν από τα έντεκα βήματα να σκοράρει και να σημειώνει το δεύτερο του προσωπικό γκολ. Ενώ το 0-3 έδειχνε πως θα ήταν το τελικό σκορ η συνέχεια μας επιφύλασσε ένα χαμένο πέναλτι και ακόμη ένα γκολ.

Στο 80′ ο Ερμής κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ντε Μέλο από τον Μιτρέα αλλά ο Μαύρου νικήθηκε από τον Γκρεμσλ και στο 83′ έμελλε ο δείκτης του σκορ να ανέβει στο 0-4 με τον Μπατίν από κοντά να σκοράρει και να φτάνει στο χατ τρικ.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε τίποτα άλλο, η Δόξα πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο «Αμμόχωστος» και ο Ερμής δέχθηκε ακόμη ένα χαστούκι στη προσπάθεια που κάνει για παραμονή και οι ελπίδες του μειώθηκαν ακόμη περισσότερο.

Ερμής: Φιρινίδης, Ταραλίδης (21΄ Μπανούσης), Κατσιατής (70΄ Ντε Μέλο), Ντεβέσα, Μακρίεφ (55΄ Μαύρου), Ψάλτης, Φυλακτού, Κουατσίκα, Λαγός, Νγκανγκά, Μπουλά

Δόξα: Γκρεμσλ, Περέιρα, Μουκτάρης, Τίνκου, Παπαφώτης (70΄ Αρτάμπε), Μπατίν (85΄ Χατζηβασίλης), Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Αλεξάνδρου, Ζατλ (46΄ Κάρλος), Μιτρέα

Κίτρινες: Μπουλά 3η, Ντεβέσα/ Περέιρα, Παπαφώτης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top