ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ «γεννά» ρατσιτσικές συμπεριφορές – Η μεγαλύτερη ευθύνη σε Πολιτεία, ΚΟΠ, ομάδες

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ «γεννά» ρατσιτσικές συμπεριφορές – Η μεγαλύτερη ευθύνη σε Πολιτεία, ΚΟΠ, ομάδες

Με αφορμή το χθεσινό περαστικό στο ματς Ανόρθωση-Αλκή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), θα πρέπει να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τις συγκεκριμένες μερίδες οπαδών, όσο… βασιλεύει η ατιμωρησία.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το σχόλιο μας δεν αφορά την Αλκή, αλλά όλες τις ομάδες. Μακάρι να ήταν μόνο οι οπαδοί της «Αθάνατης» το προβλημα. Θα είχε λυθεί το ζήτημα στο πιτς φιτίλι.

Ούτε βάζουμε όλους τους οπαδούς της κάθε ομάδας στο ίδιο «τσουβάλι». Μην λέμε τα αυτονόητα. Μιλάμε πάντα για τη συγκεριμένη μερίδα που συμπεριφέρεται τριτοκοσμικά και απολίτιστα, για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποιον βαρύτερο χαρακτηρισμό.

Δυστυχώς, όσο υπάρχει ατιμωρησία από την Πολιτεία, την ΚΟΠ, αλλά και τις ίδιες τις ομάδες, αυτά τα φαινόμενα (τα οποία φυσικά δεν είναι Κυπριακά) θα διαιωνίζονται.

Στην Αγγλία για παράδειγμα, όταν βρεθεί ΕΝΑΣ οπαδός να έχει ρατσιστική συμπεριφορά, τον μπαγλαρώνει η ασφάλεια του γηπέδου ΠΡΙΝ τελειώσει ο αγώνας και την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επόμενη, τον αποβάλλει ακόμα και δια παντός από το γήπεδο η διοίκηση της ίδιας του της ομάδας!

Οπόταν, τι άλλο να συζητάμε…

Δυστυχώς, οι κατά καιρούς εκστρατείες κατά του ρατσισμού, στις οποίες συμμετέχουν κάποιες Κυπριακές ομάδες, όχι μόνο δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά φαίνεται πως τα όσα λέγονται, μπαίνουν σε πολλούς από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top