ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πάνω από 20χιλ. φαρμακευτικά σκευάσματα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Πάνω από 20χιλ. φαρμακευτικά σκευάσματα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία

Πέραν των 20,000 φαρμακευτικών σκευασμάτων κατασχέθηκαν το 2018 από την Αστυνομία σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης της Europol. Η Κύπρος όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, συμμετείχε για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης πανευρωπαϊκά έγιναν συνολικά 435 συλλήψεις, κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας 168 εκατομμυρίων ευρώ και εξαρθρώθηκαν συνολικά 24 εγκληματικά δίκτυα. Ταυτόχρονα, ανακτήθηκε περιουσία αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, ως προϊόν εγκληματικών ενεργειών.

Η επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος MISMED II, διήρκησε συνολικά εφτά μήνες, από τον Απρίλιο, μέχρι και τον Οκτώβριο 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η πάταξη της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και η αποτροπή της χρήσης φαρμάκων αμφίβολης προέλευσης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα 16 χωρών, με επικεφαλής την Αστυνομία της Γαλλίας (Gendarmerie Nationale) και τις Τελωνειακές Αρχές της Φινλανδίας, με τη στήριξη της Europol. Στην επιχείρηση έλαβε, για πρώτη φορά, μέρος και η Κύπρος, με την Αστυνομία Κύπρου και τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Κύπρο, η Αστυνομία σε συνεργασία με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που λήφθηκαν από τη Europol, διενήργησε αριθμό ερευνών σε οικίες και υποστατικά. Κατά τις έρευνες αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέραν των 20,000 φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων πέντε πρόσωπα, για διαφορετικές υποθέσεις.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top