Η Ρώμη αρνείται να δεχτεί πλοίο με 64 μετανάστες που κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα

Η Ρώμη αρνείται να δεχτεί πλοίο με 64 μετανάστες που κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της δεξιάς Λέγκα ζήτησε σήμερα από τη Γερμανία να αναλάβει τους 64 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από ένα πλοίο γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, το οποίο κατευθύνεται προς τις ιταλικές ακτές, εν μέσω θαλασσοταραχής.

"Το πλοίο είναι γερμανικής ιδιοκτησίας, με γερμανική σημαία και γερμανικό πλήρωμα" και επομένως "είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί πρέπει να το λύσουν", είπε ο Σαλβίνι στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Παρίσι.

"Ζήτησα από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει", πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους. Το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye διέσωσε τους μετανάστες την Τετάρτη, στα ανοιχτά της Λιβύης. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι 12 γυναίκες, ένα βρέφος 11 μηνών και ένα αγοράκι 6 ετών. Το πλοίο κατευθύνεται στη Λαμπεντούζα. "Είμαστε σε επαφή με τις γερμανικές αρχές, αναζητώντας μια λύση. Κατευθυνόμαστε στη Λαμπεντούζα για να αποφύγουμε την κακοκαιρία στη Μάλτα", ανέφερε μια πηγή της οργάνωσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, με επιστολή του προς τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί το Alan Kurdi στα ιταλικά χωρικά ύδατα. "Το Alan Kurdi αναζητεί ασφαλές λιμάνι για τους 64 διασωθέντες. Βρέχει. Ο άνεμος δυναμώνει. Ο πλοίαρχος αποφάσισε να φύγουν όλοι από το κατάστρωμα", έγραψε στο Twitter ένας εκπρόσωπος της Sea-Eye.

Από το Παρίσι, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι και άλλοι υπουργοί των χωρών της G7 συμμερίζονται τη σκληρή γραμμή του στο μεταναστευτικό. "Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αμφιβολίες για τον ρόλο των μκο στη Μεσόγειο. Αποτελούν πρόβλημα και βοηθούν τη διακίνηση ανθρώπων", τόνισε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.