ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυόμισι χρόνια ήταν ΠΟΛΛΑ, αλλά πρέπει να προκριθεί για να έχει αντίκρισμα η νίκη!

Δυόμισι χρόνια ήταν ΠΟΛΛΑ, αλλά πρέπει να προκριθεί για να έχει αντίκρισμα η νίκη!

«Επιτέλους νίκη απέναντι στον Απόλλωνα» λένε στην ΑΕΛ από το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου του 2019, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» έσπασαν την… «κατάρα» απέναντι στο συμπολίτη, κερδίζοντας τον για πρώτη φορά μετά τη… δεύτερη θητεία του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία!

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία νίκη της ΑΕΛ επί του Απόλλωνα, είχε σημειωθεί στις 24/09/2016 με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Δηλαδή, πριν από 2,5 χρόνια και… κάτι.

Έκτοτε, οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν γνωρίσει την ήττα στο Λεμεσιανό ντέρμπι, αφού σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος, μετρούσαν πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη νίκη, η ΑΕΛ έβαλε τέλος και σε ένα σερί πέντε αγώνων στο κύπελλο, όπου ο Απόλλωνας μετρούσε ισάριθμες νίκες (ημιτελικά 2010, τελικός 2013 και προημιτελικά 2016)!

Μπορεί αυτό το 1-2 να μην εξασφαλίζει την πρόκριση και για να έχει αντίκρισμα η νίκη, θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στη ρεβάνς, όμως δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ΑΕΛ, αφού προκρίνεται στον τελικό και με ισοπαλία, αλλά και ήττα με 0-1 και συν τοις άλλοις, ανεβάζει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας, στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν, στην τελική ευθεία όπου θα κριθούν τα πάντα.

Υπάρχουν όμως και… αρνητικά από τον πρώτο ημιτελικό, αφού πέρα από το γεγονός ότι χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες στο Β΄ ημίχρονο για μεγαλύτερη «καβάτζα» στη ρεβάνς της 17ης Απριλίου, η νίκη αποδείχθηκε «πύρρειος», λόγω του τραυματισμού δύο παικτών που έγιναν αναγκαστική αλλαγή, των Τζούνιορ και Γκαστανιάγα, αλλά και της κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Λαφράνς που ήταν στο όριο και θα χάσει τον επαναληπτικό, προκαλώντας μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος εύχεται οι δύο πρώτοι να μην αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, ειδικά τώρα που η ομάδα άρχισε να… ρολάρει και να ξαναβρίσκει τα «πατήματα» της με το σχήμα των τελευταίων δύο αγώνων.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top