ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου: «Εάν δεν ασκήσεις το καθήκον σου, δεν δικαιούσαι να μιλάς» - VIDEO

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου: «Εάν δεν ασκήσεις το καθήκον σου, δεν δικαιούσαι να μιλάς» - VIDEO

Τη σημαντικότητα της ψήφου στις εκλογές του Μαΐου 2019 ανέλυσε ο βουλευτής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, ο κύριος Θεοπέμπτου, κληθείς να σχολιάσει την αποχή από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, ανέφερε πως «είναι λάθος να σου δίνεται μια ευκαιρία να βάλεις το μυαλό σου κάτω να σκεφτείς και να πας να ψηφίσεις κάποιο που έχεις επιλέξει, οποιοδήποτε συνδυασμό και να μην το κάνεις. Εγώ θεωρώ πως την στιγμή που σου δίνει η Δημοκρατία, το σύστημα το οποίο λειτουργούμε, αυτή τη δυνατότητα είτε να ψηφίσεις Ευρωεκλογές, είτε για βουλευτικές, είτε για Προεδρικές, είτε ακόμα και για τοπικές εκλογές, πρέπει κάποιος να εξασκεί το καθήκον του. Εάν δεν ασκήσεις το καθήκον σου, δεν δικαιούσαι για ‘μένα να μιλάς και είναι ένα σοβαρό θέμα που θα βάλεις την ψήφο σου. Πρέπει να σκέφτεται ο κόσμος σοβαρά».

Μιλώντας για την ψήφο «διαμαρτυρίας» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είπε πως «αυτό που ακούω ότι εγώ θα ψηφίσω τον τάδε ή τον τάδε σαν διαμαρτυρία, εγώ το θεωρώ μεγάλο λάθος. Να ψηφίσεις μετά από σκέψη το σωστό και όχι να ψηφίσεις για διαμαρτυρία. Τί είναι το σωστό με βάση τον τρόπο που σκέφτεσαι; Αυτό να επιλέξεις».

Όσον αφορά τη συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων με το κόμμα της Συμμαχίας Πολιτών, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μίλησε για μια κοινή – αρχικά – προσπάθεια των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις Ευρωεκλογές, κάτι που στη συνέχεια «άρχισαν να φαίνονται ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε». Τότε όπως εξήγησε ο κύριος Θεοπέμπτου, «Έμειναν τότε η Συμμαχία – Οικολόγοι με τον Σενέρ Λεβέντ. Τελευταία στιγμή ο Σενέρ Λεβέντ, έμεινε πίσω οπόταν εμείς προχωρούμε Συμμαχία – Οικολόγοι με το κοινό ψηφοδέλτιο και νιώθουμε ότι έχουμε τη δύναμη και τις δυνατότητες, φτάνει να φτάσει το μήνυμά μας στον κόσμο να πάρουμε την έκτη έδρα».

Ο κύριος Θεοπέμπτου, μίλησε για το μέχρι στιγμής έργο του και κατ’ επέκταση των Οικολόγων τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, αλλά και το σχέδιο δράσης του Κινήματος στην τυχών εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top