ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΤΣΕΡΟΥ: Υποσχέθηκε στην Maricar να την φέρει σε επαφή με τον αδελφό του συντρόφου της

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΤΣΕΡΟΥ: Υποσχέθηκε στην Maricar να την φέρει σε επαφή με τον αδελφό του συντρόφου της

Εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε την Πέμπτη (25/04), ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς με έγκριση του αιτήματος προσωποκράτησης των δύο ημερών, χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ένσταση.

Της Γεωργία Παππούτα

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα από τον Υπαστυνόμο Ιωάννη Γιωρκάτζη από το ΤΑΕ Λευκωσίας, η 31χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο στην Αστυνομία από την μητέρα της στις 15/12/2017 ότι απουσίαζε από την οικία φιλικού της προσώπου για δύο μέρες.

Όπως ανάφερε φιλικό πρόσωπο της Maricar, η 31χρονη έφυγε από το σπίτι στις 13/12/2017 με σκοπό να συναντήσει άγνωστο για την ιδία πρόσωπο το οποίο, όπως της υποσχέθηκε, θα την έφερνε σε επαφή με τον αδελφό του συντρόφου της (ο οποίος απεβίωσε στις 01/12/2017).

Έκτοτε, η Maricar αγνοείται ενώ η προγραμματισμένη «συνάντηση», σύμφωνα με μαρτυρία, δεν έγινε ποτέ και η 31χρονη δεν επέστρεψε ποτέ στην οικία όπου διέμενε.

Στις 23 Φεβρουαρίου το 2018 η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar εντοπίστηκε στους Άγιους Ομολογητές στην Λευκωσία, όπου μέλη της Αστυνομίας βρέθηκαν στην περιοχή και την παρέλαβαν, χωρίς ωστόσο να γίνει ο εντοπισμός της ιδίας, μετά από έρευνες στην περιοχή.

Ερευνώντας για την Marry Rose και την Arian Palanas «έπεσαν» στην Maricar

Όπως αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια ερευνών για την Marry Rose και την Arian Palanas, μετά την ομολογία του 35χρονου και την παραδοχή των φόνων τους, η Αστυνομία έλαβε μαρτυρία ότι ο 35χρονος λοχαγός είναι αυτός που συνανήθηκε για τελευταία φορά με την Maricar στις 13 Φεβρουαρίου το 2017.

Μαρτυρία, κατέδειξε επίσης ότι ο 35χρονος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες από την άδεια προσωρινής παραμονής της 31χρονης, η οποία και εντοπίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου το 2018 στους Άγιους Ομολογητές.

Παραδέχεται ότι την συνάντησε με δικούς του ισχυρισμούς

Όσον αφορά τον 35χρονο, την Τετάρτη (24/04) εναντίον του εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης το οποίο αφορά απαγωγή και φόνο της 31χρονης Maricar, με τον ίδιο να δηλώνει παραδοχή για την συνάντησή του στις 13/12/2017 με την Maricar, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται ότι την σκότωσε, δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς.

Η Αστυνομία ζήτησε την Πέμπτη (25/04) άδεια προσωποκράτησης του 35χρονου, 2 ημερών, για την περεταίρω διερεύνηση των νέων ευρημάτων με καταθέσεις και έρευνες σε τεκμήρια τα οποία ίσως δώσουν φως στην εξαφάνιση της 31χρονης.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το αίτημα προσωποκράτησης έγινε δεκτό χωρίς καμία ένσταση από τον 31χρονο.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top