Ο Συλλούρης θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη σε συνάντηση για επέτειο ένταξης Πολωνίας στην ΕΕ

Ο Συλλούρης θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη σε συνάντηση για επέτειο ένταξης Πολωνίας στην ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε συνάντηση για την επέτειο ένταξης της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έπειτα από σχετική πρόσκληση του Πολωνού Πρωθυπουργού, Mateusz Morawiecki προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, που εντάχθηκαν στην Ένωση την 1η Μαΐου 2004.

Ο κ. Συλλούρης θα αναχωρήσει για την Βαρσοβία την Τρίτη 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή εμπειριών που απέκτησαν οι εν λόγω χώρες ως μέλη της ΕΕ, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πολωνικής Βουλής, Marek Kuchcinski, και τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Stanislaw Karczewski, καθώς και άλλους υψηλούς αξιωματούχους.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/AXΡ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.