ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΟΝΙΚΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Λήφθηκε απόφαση για τον 13χρονο - «Θεωρείται η καλύτερη δυνατή»

ΦΟΝΙΚΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Λήφθηκε απόφαση για τον 13χρονο - «Θεωρείται η καλύτερη δυνατή»

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κύπρο θα παραμείνει ο 13χρονος που στις 6/10/2018 προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης αδελφής του, μαχαιρώνοντας την στο σπίτι τους στην Λάρνακα.

Τα τρία εμπλεκόμενα υπουργεία, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αποφάσισαν όπως ο ανήλικος μείνει στην Κύπρο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες του λαμβάνοντας υπόψη (και) την ηλικία του.

Την πιο πάνω απόφαση, επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η αναπληρώτρια διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυριατζή, και αξίζει να αναφερθεί ότι λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα της υπόθεσης στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις δυσκολίες που υπήρχαν.

«Προσωρινά αυτή είναι η διευθέτηση που έχει αποφασιστεί, η οποία θεωρείται η καλύτερη δυνατή για την εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη περίπτωση που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε», είπε η κα. Κυριατζή.

Θυμίζουμε ότι είχε μελετηθεί και η λύση μεταφοράς του ανήλικου στο εξωτερικό σε ειδικό κέντρο αναμόρφωσης, ωστόσο υπήρχαν τεράστιες δυσκολίες, ενώ η σκέψη που έγινε για να επιστρέψει στο σχολείο, απορρίφθηκε αφού υπήρχαν επιφυλάξεις σχετικά με την αντιμετώπιση που θα τύχει από τους άλλους μαθητές αλλά και με την συμπεριφορά του ιδίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top