ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε στάση εργασίας προχωρούν 2.800 δημόσιοι υπάλληλοι- Δεν αποκλείεται κλιμάκωση

ΚΥΠΡΟΣ: Σε στάση εργασίας προχωρούν 2.800 δημόσιοι υπάλληλοι- Δεν αποκλείεται κλιμάκωση

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν 2.800 περίπου εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, μέλη της νεοσύστατης συντεχνίας “Ισότητα”, τις επόμενες τρεις ημέρες (8-10/5), ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, Πρόδρομος Χριστοφή, την Τρίτη (7/5) εξήγησε ότι τα μέλη της συντεχνίας προχωρούν σε στάση απεργίας, ζητώντας ισότητα για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος.

Ο κ. Χριστοφή, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε 35 σημεία, τα οποία έχει καταγράψει η συντεχνία του, στα οποία διαφέρουν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με αυτούς που εργάζονται υπό καθεστώς αορίστου χρόνου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της συντεχνίας, εξήγησε, ζητούν από την εργοδοτική πλευρά, δηλαδή το κράτος, να σταματήσει να δείχνει την εικόνα ότι τους αγνοεί, αναφέροντας ως παράδειγμα, πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορούσε τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δεν συζήτησε με το αρμόδιο τμήμα, προτού το αποστείλει στη βουλή για συζήτηση.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφή, η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, έχει μέχρι σήμερα (7/5), περίπου 2.800 μέλη, όλων των καθεστώτων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα από διάφορα τμήματα.

Μετά τις δίωρες στάσεις εργασίας, στις 8,9 και 10 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθούν από τις 10:07 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι , δεν αποκλείεται κλιμάκωση των μέτρων, αρχίζοντας από τις 15 Μαΐου με στάση εργασίας καθημερινά, ως πρώτη φάση.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top