ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – ΣΤΟΚ: Οι στιγμές που έζησε η αποστολή των Τρούλλων στο Μακάρειο μέσα από το λεωφορείο – VIDEO

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – ΣΤΟΚ: Οι στιγμές που έζησε η αποστολή των Τρούλλων στο Μακάρειο μέσα από το λεωφορείο – VIDEO

Τις στιγμές που έζησαν τα μέλη της αποστολής της ομάδας των Τρούλλων εντός του λεωφορείου που τους μετέφερε στο Μακάρειο για τον αγώνα με την Ομόνοια 1948 (Β΄φάση πρωταθλήματος ένταξης ΣΤΟΚ), καταγράφει οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε ο χρήστης του facebook Β.Δ.

Το οπτικό υλικό που λήφθηκε προφανώς από κινητό, παρουσιάζει έντρομα τα μέλη της αποστολής της αγροτικής ομάδας, τη στιγμή που θερμοκέφαλοι οπαδοί των πρασίνων κάνουν επίθεση στο λεωφορείο που τους μεταφέρει.

Κάποιοι μέσα από το πούλμαν ακούγονται να παρακινούν τον οδηγό να ξεκινήσει το λεωφορείο, ενώ ακούγονται δυνατοί κρότοι. «Εν ξεκινά» αποκρίνεται κάποιος…

Θερμοκέφαλοι οπαδοί των πρασίνων παρουσιάζονται να εισέρχονται στο λεωφορείο φορώντας κουκούλες.

Άλλος ακούγεται να καταγγέλλει μέσω τηλεφώνου τα όσα συμβαίνουν, ενώ γίνεται αναφορά και στην απουσία της Αστυνομίας.

 

Η Αστυνομία, όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ρίχνει την ευθύνη στους υποστηρικτές των Τρούλλων. Αρμόδιο άτομο από το Αρχηγείο μας ανέφερε: «Στη σύσκεψη που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων αποφασίστηκε όπως το λεωφορείο που θα μετέφερε την αποστολή της ομάδας των Τρούλλων μεταβεί στο σημείο μετά τις 15:00 και συγκεκριμένα στις 15:15. Όμως, αυτή η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Το λεωφορείο κατέφθασε στο σημείο περίπου στις 14:30 – 14:35, όταν και σημειώθηκαν τα επεισόδια».

Ο υποστηρικτής της ομάδας των Τρούλλων, Γιώργος Καλογήρου, δήλωσε στο ThemaOnline: «Η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν μπορεί να περιγραφεί. Αφού πρώτα έσπασαν τζάμια, μας έριξαν κροτίδες, καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στο λεωφορείο. Κάποιοι που φόραγαν κουκούλες μπήκαν και μέσα στο λεωφορείο. Κρυφτήκαμε κάτω από τις μαξιλάρες για να σωθούμε. Προσωπικά νόμιζα σε κάποια στιγμή πως εννά πεθάνω. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε».

Ζητήσαμε θέση και από διοικητικό στέλεχος των Τρούλλων για τα όσα έγιναν. Τον καλέσαμε μάλιστα να σχολιάσει τη θέση αρμόδιας αστυνομικής πηγής. Θυμίζουμε πως από πλευράς Αστυνομίας προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι ενώ το πούλμαν με βάση τα συμφωνηθέντα έπρεπε να μεταβεί στο Μακάρειο Στάδιο στις 15:15, εντούτοις αφίχθηκε στο σημείο πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα να προκύψουν τα έκτροπα.

Το εν λόγω διοικητικό στέλεχος που εξέφρασε την επιθυμία να μην χρησιμοποιήσουμε το όνομά του (σ.σ. προφανώς γιατί δεν αποφασίστηκε πώς θα τοποθετηθεί επίσημα ο σύλλογος), ανέφερε ακόμη: «Από τη στιγμή που αναφέρθηκε στην αστυνομική σύσκεψη ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας 1948 θα μετέβαιναν στο γήπεδο στις 14:30, η Αστυνομία όφειλε να βρίσκεται στο σημείο και να αστυνομεύει».

Όπως μας ανέφεραν άνθρωποι της ομάδας των Τρούλλων επτά μέλη (σ.σ. δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ο αριθμός) της ομάδας έχουν μεταφερθεί στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top