ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σωματείο δρομεών επικαλείται τον ΚΟΑ χωρίς έγκριση -Επιβεβαιώνει ο Οργανισμός -ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΠΡΟΣ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σωματείο δρομεών επικαλείται τον ΚΟΑ χωρίς έγκριση -Επιβεβαιώνει ο Οργανισμός -ΕΓΓΡΑΦΟ

Πρωτοφανή καταγγελία εξετάζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Γνωστό σωματείο δρομέων σύμφωνα με τα όσα του καταλογίζονται διαφημίζει ότι οι αγώνες που διοργανώνει είναι υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Η εν λόγω καταγγελία που επιβεβαιώνεται βάσει στοιχείων και γεγονότων που έχουμε στη διάθεσή μας, αφορά το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου»

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, η τελευταία επιβεβαίωσε ότι αυτό φαίνεται να έχει συμβεί σε τουλάχιστον μια περίπτωση.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο οργανισμός έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» και του ζητεί εξηγήσεις για τα φυλλάδια που έχει εκδόσει και με τα οποία ψευδώς επικαλείται πως ο οργανισμός στήριξε συγκεκριμένο αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαίου (2019) εις μνήμη του Τάσου Μάρκου.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η οικογένεια του ήρωα Τάσου Μάρκου, για τον οποίο και διοργανώθηκε ο αγώνας, δεν ήταν ενήμερη για την οποιαδήποτε διοργάνωση από το εν λόγω σωματείο εις μνήμη του οικογενειακού τους προσώπου.

Αντιλαμβανόμενοι την σημαντικότητα της υπόθεσης, τίθεται το ερώτημα, εδώ και πόσο καιρό το εν λόγω σωματείο επικαλείται τον ΚΟΑ στις διοργανώσεις του χωρίς ο ίδιος ο Οργανισμός να το γνωρίζει ή να έχει δώσει τέτοια έγκρισή, με αποτέλεσμα να παραπληροφορείται το κοινό και οι συμμετέχοντες.

Η ιστοσελίδα μας θέλησε όπως επικοινωνήσει και με τον ίδιο τον Πρόεδρο του σωματείου, Σωκράτη Σωκράτους, ο οποίος αναφερόμενος στα πιο πάνω θέλησε όπως σχολιάσει ότι: «Εδώ και 32 χρόνια το σωματείο μας έχει άριστες σχέσεις με τον ΚΟΑ, τον οποίο ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία». 

Αναφερόμενος για τον αγώνα στη 1Μαίου, ο ίδιος υποστήριξε πως το σωματείο ίσως να προχώρησε καθυστερημένα για την έγκριση του οργανισμού, ωστόσο πλέον και αφού έχει ενημερωθεί, θα φροντίζει όπως εξασφαλίζει στην σωστή ώρα τις εγκρίσεις του για να αποφύγει τις οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις. 

Μάλιστα σημείωσε ότι στον εν λόγω αγώνα δρόμου έδωσε το παρόν του εκπρόσωπος από τον ΚΟΑ ο οποίος έκανε και απονομές. 

Πιο κάτω παρουσιάζεται το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε από το σωματείο, με το οποίο επικαλείται τον ΚΟΑ, τον Δήμο Παραλιμνίου και άλλους οργανισμούς:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top