ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τις Ευρωεκλογές

Ανοιξαν οι κάλπες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τις Ευρωεκλογές

Άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες στα 58 συνολικά εκλογικά κέντρα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για τις Ευρωεκλογές.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12:00 για διάλειμμα μίας ώρας και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18:00, οπόταν θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν, εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο, και με τη ταυτότητα τους, ενώ σήμερα το Γραφείο του Εφόρου θα λειτουργήσει στο Παράρτημα της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης, «συνολικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν 49 εκλογικά κέντρα ενώ άλλα 9 κέντρα θα λειτουργήσουν για τους Τουρκοκύπριους ψηφοφόρους. Ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι 32.652 άτομα».

Στο Δήμο Παραλιμνίου θα λειτουργήσουν 13 εκλογικά κέντρα, στην Αγία Νάπα 4, στη Δερύνεια 6, και 6 εκλογικά κέντρα για τους Τουρκοκύπριους, στη Σωτήρα 6, στην Άχνα, 3, στο Αυγόρου 5, στο Λιοπέτρι 5, στο Φρέναρος 4, στην Αχερίτου 3, και 3 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τους Τουρκοκύπριους.

Το πιο μικρό εκλογικό κέντρο είναι στην Αχερίτου στο  Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου, Κέντρο Γ με 488 ψηφοφόρους.

Το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο είναι στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο ΣΤ με 877 ψηφοφόρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 207 εγκλωβισμένοι.

Οι 207 εγκλωβισμένοι είναι 43 από την Αγία Τριάδα, δύο από τον Άγιο Ανδρόνικο και 162 από τις τρεις ενορίες του Ριζοκαρπάσου, δηλαδή 85 από την Αγία Τριάδα, 38 από την Ανάβρυση και 39 από το Λεκό.

Στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου υπάρχουν 5 Τουρκοκύπριοι, εκ των οποίων ο ένας ψηφίζει στην Αγία Νάπα – Κέντρο Α, τρεις στην Αγία Νάπα – Κέντρο Δ και ένας που ψηφίζει στο Παραλίμνι στο Κέντρο Ι.

Συνολικά σήμερα στα 58 εκλογικά κέντρα της Επαρχίας Αμμοχώστου θα εργαστούν 282 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 58 θα είναι προεδρεύοντες και οι υπόλοιποι 224 βοηθοί, ενώ υπάρχουν και 11 άνεργοι πτυχιούχοι που δήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top