ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Mommypreneurs: Ένα πρόγραμμα που στηρίζει την γυναίκα-μητέρα

Mommypreneurs: Ένα πρόγραμμα που στηρίζει την γυναίκα-μητέρα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης άνεργων μητέρων

Αν λάβουμε υπόψιν μας τους πόσους ρόλους φέρνουν εις πέρας καθημερινά οι γυναίκες, είναι οξύμωρο να βλέπουμε πως μόνο το ένα τρίτο (33%) των ανώτερων διευθυντικών στελεχών στην ΕΕ είναι γυναίκες και πως όσο περισσότερα παιδιά έχουν, τόσο μειώνεται το ποσοστό απασχόλησης τους.
Το πρόβλημα αυτό συνδέεται με τους παραδοσιακούς ρόλους και τις ευθύνες των γυναικών στην οικογένεια.


Λόγω έλλειψης συστηματικών αλλαγών σε επίπεδο πολιτικής, υπάρχει ανάγκη υποστήριξης των γυναικών στην αλλαγή του μέλλοντός τους.
Το πρόγραμμα Mommypreneurs που συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και τη Νορβηγία και υλοποιείται στην Κύπρο από την εταιρεία Kalys Solutions στόχο έχει να στηρίξει και να ενδυναμώσει άνεργες μητέρες ηλικίας 15-29 ετών.


Μέσω του προγράμματος, 150 άνεργες μητέρες θα επιλεγούν για να εκπαιδευτούνσε επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες ηλεκτρονικού εμπορίου και σχεδιασμού ιστοσελίδων, με σκοπό να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μητέρων, αφού κατά τη διάρκεια τις δίμηνης εκπαίδευσης, που θα προσφέρεται δωρεάν, οι μητέρες θα μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους μαζί τους.
Στους χώρους εκπαίδευσης, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και ειδικοί προσοντούχοι παιδαγωγοί, οι οποίοι θα επιμελούνται την φροντίδα, φύλαξη και διασκέδαση των παιδιών.


Το πρόγραμμα με τίτλο Mommypreneurs θα δώσει την ευκαιρία σε


-50 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε επιχειρηματικές δεξιότητες
-100 άνεργες μητέρες να εκπαιδευτούν σε ψηφιακές δεξιότητες (web design & e-commerce)
Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενες θα έρθουν σε επαφή με εργοδοτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και δράσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη, με σκοπό να ξεκινήσουν το δικό τους όνειρο και να χαράξουν τη δική τους πορεία.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Μέχρι τότε μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22356935. https://www.facebook.com/mommycy/

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top