ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ο Τσίπρας πολέμησε τον Βοτανικό, η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό»!

«Ο Τσίπρας πολέμησε τον Βοτανικό, η Νέα Δημοκρατία θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό»!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, με αποκλειστική δήλωση στο SDNA ξεκαθαρίζει: «Η επόμενη Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να υλοποιήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού»!

Το SDNA αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης το σχέδιο που υπάρχει από τη σημερινή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση σε συνεργασία με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μέσα από το SDNA έρχεται και η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα διεκδικήσει την ανάληψη της εξουσίας.

Η πρώτη τοποθέτηση, λοιπόν, από την Πειραιώς έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη του αντιπροέδρου και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει πως η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό του Παναθηναϊκού στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης εφόσον αυτό αποτελέσει απόφαση της πράσινης οικογένειας και παράλληλα υπάρξει και το σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αρχικά επισημαίνει πως για εκείνον προσωπικά έχει ξεχωριστή σημασία το συγκεκριμένο πρότζεκτ μιας και αποτελεί φίλο της ομάδας. «Ως φίλαθλος και οπαδός του Παναθηναϊκού με ικανοποίηση ακούω το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ξανά το σχέδιο της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού».

Εν συνεχεία υπενθυμίζει πως αυτό το σχέδιο αποτέλεσε αρχικά ιδέα τότε δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και πως ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε σταθεί απέναντι στο έργο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Το σχέδιο αυτό εμπνεύστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων.

Δυστυχώς τότε ο κ. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση στον δήμο Αθηναίων, πολέμησε το έργο. Το καθυστέρησαν οι προσφυγές στο ΣτΕ και στη συνέχεια ήρθε η οικονομική κρίση».

Βεβαίως, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη παράμετρο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη που είχε τότε ξεκινήσει να σχεδιάζει το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, είναι μητέρα του Κώστα Μπακογιάννη που αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη θέση του επόμενου Δημάρχου Αθηναίων και αδελφή του υποψήφιου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος ξεχωρίζει μεταξύ άλλων τέσσερα πολύ σημαντικά.

Αρχικά την δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πρωτεύουσας και την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού, εν συνεχεία την κατασκευή γηπέδου για έναν σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μία περίοδο που αναζητούνται τρόποι καταπολέμησης της ανεργίας.

«Η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού έχει σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο: δημιουργεί έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), αναβαθμίζει την περιοχή του Βοτανικού, επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει ένα σύγχρονο δικό του σπίτι, είναι μια μεγάλη επένδυση που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Κλείνοντας, ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει πως εφόσον το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έρθει πρώτο στις προσεχείς εκλογές, θα αποτελέσει σύμμαχο στην υλοποίηση του πρότζεκτ.

Σημειώνει, λοιπόν, ότι «Εάν λοιπόν η οικογένεια του Παναθηναϊκού θέλει να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».

Αυτό που γίνεται σαφές από την παραπάνω τοποθέτηση του αντιπροέδρου και πρώην υπουργού του κόμματος, με δεδομένη και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως όποια και αν είναι η επόμενη Κυβέρνηση, θα σταθεί στο πλευρό του τριφυλλιού έτσι ώστε να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που το ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια και να μπορέσουν οι φίλοι του να δουν ένα όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα. Κι αυτό είναι μια πρώτη σημερινή «νίκη» του Παναθηναϊκού.

Προς το παρόν μοιάζει θεωρητική. Φαίνεται όμως, πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι από όλες τις πλευρές, ώστε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει τον Παναθηναϊκό με σοβαρές πιθανότητες να περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top