ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών»

Τη βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης θα ανταποκριθεί στο έργο και στα καθήκοντα που αναλαμβάνει και θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών που συνοδεύουν το διορισμό, εξέφρασε την Παρασκευή 31/05 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Σαββίδης, ο οποίος έδωσε σήμερα τη νενομισμένη διαβεβαίωση, τόνισε από την πλευρά του πως θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις, με εργατικότητα, σεμνότητα και χαμηλούς τόνους επιδιώκοντας συναίνεση για το έργο της ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και των άλλων μεταρρυθμίσεων που προώθησε ο απερχόμενος Υπουργός Ιωνάς Νικολάου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ο ίδιος είναι βέβαιος ότι ο κ. Σαββίδης θα ανταποκριθεί στο «ομολογουμένως δύσκολο έργο που σας ανατίθεται και θα φανείτε αντάξιος των προσδοκιών που συνοδεύουν το διορισμό σας τόσο των δικών μου όσο και των πολιτών».

«Η 35ετής παρουσίας σου στη μαχόμενη δικηγορία», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «η άριστη επιστημονική σου κατάρτιση, η εντιμότητα, το ήθος και η εργατικότητα σου, αποτελούν δι’ εμέ εχέγγυα πως θα υπάρχει μια εξίσου επιτυχής πορεία σε ένα Υπουργείο, που σκοπό έχει τη συνεχή βελτίωση, όπως έχω αναφέρει, του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, της μεταρρύθμισης στο αστυνομικό και πυροσβεστικό σώμα ή και το σωφρονιστικό σύστημα».

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος δεν έχει «αμφιβολία πως κατά την ενάσκηση των καθηκόντων σου θα είσαι αυστηρός στην τήρηση των αρχών και αξιών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης του πολιτικού ήθους και των κανόνων αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα των τμημάτων που υπάγονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης».

«Είμαι πεπεισμένος ότι στη βάση της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας, της επαγγελματικότητας και του ζήλου που σας διακρίνει και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα ανταποκριθείτε στο δύσκολο ομολογουμένως έργο που σας ανατίθεται και θα φανείτε αντάξιος των προσδοκιών που συνοδεύουν το διορισμό σας τόσο των δικών μου όσο και των πολιτών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε επίσης πως, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης θα έχει τη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε εκ νέου την εντιμότητα, το πολιτικό ήθος, την αφοσίωση απερχόμενου Υπουργού στην υπηρεσία της Πολιτείας και του συστήματος δικαιοσύνης γενικότερα.

Ο κ. Νικολάου, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφήνει σημαντική παρακαταθήκη όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό τόσο του κυπριακού νομικού συστήματος και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης όσο και του υφισταμένου μοντέλου αστυνόμευσης στη βάση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που ως κυβέρνηση προωθήσαμε.

«Είναι γι’ αυτό που δεν αποκρύβω πως είναι με ιδιαίτερη λύπη που αποχωρίζομαι των υπηρεσιών ενός εκ των στενοτέρων αλλά και εκ των ικανοτέρων συνεργατών μου με μια πλούσια προσφορά που καταγράφεται μέσα από τα όσα έχω επιλεκτικά έχω προαναφέρει», κατέληξε.

Στη δική του ομιλία ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι αποδέχεται τον «τιμητικό», όπως είπε, διορισμό του στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης.

«Αναλαμβάνω την σκυτάλη από τον φίλο Ιωνά Νικολάου του οποίου η πολιτική ευθιξία και το πολιτικό του ήθος λόγω παραλείψεων μελών του αστυνομικού σώματος τον οδήγησαν στην παραίτηση», είπε.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παρήγαγε ο απερχόμενος Υπουργός όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και του σωφρονιστικού συστήματος, της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής αναπτύσσοντας παράλληλα πληθώρα δράσεων που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του «θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για τους διαδόχους του».

«Αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί το Υπουργείο μου είναι δύσκολα, πολύπλοκα και εξόχως σημαντικά ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη», είπε, για να προσθέσει πως μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο το έργο της ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και των υπόλοιπων μεταρρυθμιστικών δράσεων που προώθησε ο απερχόμενος Υπουργός.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε πως θα υπηρετήσει «με όλες μου τις δυνάμεις, με εργατικότητα, σεμνότητα χαμηλούς τόνους και βεβαίως εντιμότητα και ακεραιότητα», προσθέτοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και του δικαστικού σώματος, του Γενικού Εισαγγελέα, του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και των λοιπών φορέων που εμπλέκονται στα θέματα της δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης, αποσκοπώντας σε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για την προώθηση των αναγκαίων νομοθετημάτων και την επίλυση των προβλημάτων.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Το σημαντικό για μένα είναι να προσφέρεις, έτσι που να μπορείς να αποχωρήσεις με καθαρή τη συνείδηση πως έκανες το καθήκον σου έχοντας αφήσει πίσω σου σημαντικό έργο και καλή εικόνα», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top