ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεταφέρεται με ειδικό αεροπλάνο στο Ισραήλ 32χρονος Ε/κ –Φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεταφέρεται με ειδικό αεροπλάνο στο Ισραήλ 32χρονος Ε/κ –Φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού

Σε Πανεπιστημιακό νοσοκομειακό ίδρυμα του Τελ Αβίβ μεταφέρεται εσπευσμένα ο 32χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Τετάρτη (29/05), μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στο Κολόσσι όπου βρισκόταν.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, έγιναν διευθετήσεις από τη διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, προκειμένου ο σοβαρά τραυματίας να μεταφερθεί με ειδικό αεροπλάνο στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπου και θα νοσηλευτεί σε μονάδα που ειδικεύεται σε αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ όπως μας αναφέρθηκε ο σοβαρά τραυματίας που είναι διασωληνωμένος, υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί από το Ισραήλ γύρω στις 18:00. Η διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομειακό ίδρυμα της γειτονικής χώρας θα γίνει λίγο μετά τις 21:00.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης (29/05). Η πυρκαγιά είχε προκληθεί λόγω έκρηξης φιάλης υγραερίου στην κουζίνα της οικίας. Στο σημείο είχαν επιχειρήσει τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Λεμεσού και ένα βυτιοφόρο όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις Επισκοπής.

Ο τραυματίας είχε μεταφερθεί αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής/Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εξάλλου, στην ομάδα στο facebook «Αγκαλιάζω με Αγάπη» που έχει ως στόχο τη στήριξη συμπολιτών μας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Από χθες βράδυ γίνεται κατακλυσμός μηνυμάτων όσον αφορά την οικία που κάηκε στο Κολόσσι, στην οποία διαμένει μονογονεϊκή οικογένεια με τρίδυμα εντεκάχρονα παιδια. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τον κόσμο που ανησυχεί και ρωτάει συνέχεια αν θα γίνει συλλογή επίπλων, ειδών ένδυσης & υπόδησης και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει, πως αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία οικογενειακού φίλου, ο οποίος βρισκόταν στην οικία την ώρα της έκρηξης κι έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Κατόπιν επικοινωνίας που είχε η συνεργάτιδα μας Elen Cristoy στη Λεμεσό με την οικογένεια, μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες τους στον κόσμο που ενδιαφέρεται να βοηθήσει κι επικεντρωνόμαστε στο γεγονώς πως ένας άνθρωπος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, επακόλουθο πυρκαγιάς και απόψε θα μεταβεί με ειδικό αεροπλάνο στο Ισραήλ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ήδη γίνονται διαβήματα ώστε να ανοιχθεί λογαριασμός για οικονομική βοήθεια, τον οποίο και θα κοινοποιήσουμε τη Δευτέρα. Περαιτέρω συλλογές για στήριξη της οικογένειας, θα κοινοποιηθούν σε μετέπειτα στάδιο. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τον κόσμο που δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει!».

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top