ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στηρίζει Τζόνσον για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Ο Τραμπ στηρίζει Τζόνσον για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στην Βρετανία έδωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο που αρχίζει την Δευτέρα.


Ο κ. Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών και επιφανέστερος υπέρμαχος του Brexit πριν το δημοψήφισμα του 2016, είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την διαδοχή της Τερέζα Μέι στην αρχηγεία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Sun, ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως έχει «μελετήσει πολύ προσεκτικά» τον αγώνα για την διαδοχή της κ. Μέι και εκτιμά πως ο κ. Τζόνσον «θα κάνει πολύ καλή δουλειά». «Νομίζω πως θα είναι εξαιρετικός», προσέθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «πάντοτε» συμπαθούσε τον κ. Τζόνσον και τον θεωρεί «πολύ ταλαντούχο». Υποστήριξε μάλιστα πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις που είχε στο παρελθόν ο πρώην υπουργός δεν έχουν πλέον τόσο μεγάλη επίπτωση στην εκλεξιμότητά του.

Η κ. Μέι θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στις 7 Ιουνίου. Ο νέος αρχηγός και πρωθυπουργός αναμένεται να εκλεγεί από τα περίπου 120.000 μέλη της παράταξης έως τα τέλη Ιουλίου.

Στο Λονδίνο φημολογείται πως ο κ. Τζόνσον θα επιδιώξει ανεπίσημη συνάντηση με τον κ. Τραμπ, στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου, όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για κατ’ ιδίαν επαφές των δύο ανδρών.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε μάλιστα πως κι άλλοι Συντηρητικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας τον έχουν προσεγγίσει ζητώντας ενστερνιστεί την υποψηφιότητά τους. Δεν αποκάλυψε τα ονόματα όσων ζήτησαν την βοήθειά του, όπως σημείωσε πως συμπαθεί και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις Τραμπ θέτουν το σκηνικό για μία δύσκολη συνάντηση με την κ. Μέι, η οποία παραμένει τυπικά στην εξουσία.

Πέραν του θέματος Τζόνσον, ο κ. Τραμπ αναμένεται να ζητήσει επιτακτικά από την κ. Μέι να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei από την κατασκευή του δικτύου 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Τζόνσον δεν έχει γνωστοποιήσει τις θέσεις του όσον αφορά την Huawei.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top