ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στρατιωτική αναθεώρηση στην Κύπρο- Επίσκεψη Ερντογάν στην ΑΟΖ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στρατιωτική αναθεώρηση στην Κύπρο- Επίσκεψη Ερντογάν στην ΑΟΖ

Τρόπους για να επαναφέρει τη δημοτικότητα του, ψάχνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, με την ένταση στην Κύπρο να προσφέρεται ως μια βολική μέθοδος συσπείρωσης και αντιπερισπασμού για τις προκλήσεις στο εσωτερικό.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Arab Weekly, που επικαλείται η τουρκική ahvalnews (2/6) , ο Ερντογάν βλέπει τη δημοτικότητα του να μειώνεται, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα τελευταία αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Κωνσταντινούπολης, όπου ο υποψήφιος του κυβερνόντος κόμματος δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Το δημοσίευμα πάντως, κάνει λόγο για φόβους μεταξύ των αναλυτών της Μέσης Ανατολής, ότι ο Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο παρέμβασης στην Κύπρο, χωρίς όμως να εξηγεί τι είδους παρέμβαση ακριβώς. 

Στρατιωτική αναθεώρηση στην Κύπρο, ίσως να ενισχύσει τον Ερντογάν, αναλύει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ενδεχόμενη κίνηση στην Κύπρο θα του προκαλέσει περισσότερους πονοκεφάλους με τους γείτονες του, συμπεριλαμβανομένου της Αιγύπτου, του Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ΗΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα και με την τουρκική ιστοσελίδα και την Arab Weekly, για την ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος εντός της Τουρκίας, δεν αποκλείεται και μετάβαση του ίδιου του Ερντογάν σε θαλάσσια οικόπεδα όπου γειτνιάζουν με τις ακτές του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Κύπρου, τα οποία η Άγκυρα αξιώνει.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top