ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΥΖΟΣ: Πράξη «αυθαιρεσίας και καταφανούς παρανομίας» ο τερματισμός της απασχόλησής μου στον ΟΚΥπΥ

ΠΟΛΥΖΟΣ: Πράξη «αυθαιρεσίας και καταφανούς παρανομίας» ο τερματισμός της απασχόλησής μου στον ΟΚΥπΥ

Πράξη «αυθαιρεσίας και καταφανούς παρανομίας» αποκαλεί τον τερματισμό της απασχόλησής του στον ΟΚΥπΥ ο Νίκος Πολύζος.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πολύζος αναφέρει πως επιφυλάσσεται να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και πως έκανε ό,τι μπορούσε «με ελάχιστη βοήθεια, και μερικές φορές ακόμη και με ισχυρές αντιστάσεις», σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι η σταδιακή και ομαλή ένταξη του ΟΚΥπΥ στο ΓεΣΥ δεν άρεσε σε κάποιους».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πολύζος σημειώνει πως «ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ με κάλεσε σήμερα ενώπιον μελών του ΔΣ με ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες μου, ως Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, όπως είχα επιλεγεί ομόφωνα από το Δ.Σ. και το Υπουργικό Συμβούλιο και υπηρέτησα τους τελευταίους επτά μήνες  και μου ανακοίνωσε τον τερματισμό της απασχόλησης μου».

Προσθέτει πως του δόθηκε επιστολή με το ακόλουθο περιεχόμενο:  «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να τερματίσει την εργοδότησή σας στον Οργανισμό με άμεση ισχύ. Παρακαλώ όπως εντός της ημέρας παραδώσετε οποιαδήποτε αντικείμενα κατέχετε και τα οποία ανήκουν στον Οργανισμό, περιλαμβανομένων του φορητού υπολογιστή (laptop) και των κλειδιών του υπηρεσιακού οχήματος, στον [●] μαζί με σχετική κατάσταση τυχόν επείγουσων εκκρεμοτήτων σας.  Σας ευχαριστούμε καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία σας.»
 
«Δεν μου κοινοποιήθηκε οποιοσδήποτε λόγος, γεγονός ή έγγραφο (πλην της ως άνω επιστολής) και σε καμιά διαδικασία δεν κλήθηκα για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις ή να υποβάλω οποιαδήποτε θέση μου σε σχέση με τον τερματισμό της απασχόλησης μου, που έκδηλα με επηρεάζει δυσμενώς», επισημαίνει ο κ. Πολύζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο τερματισμός της απασχόλησης μου, που έγινε υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, δυστυχώς είναι πράξη αυθαιρεσίας και καταφανούς παρανομίας, σε πλήρη παραγνώριση στοιχειωδών αρχών δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου».

«Φαίνεται ότι η σταδιακή και ομαλή ένταξη του ΟΚΥπΥ στο ΓεΣΥ δεν άρεσε σε κάποιους. Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου. Έκανα ό,τι μπορούσα, με ελάχιστη βοήθεια, και μερικές φορές ακόμη και με ισχυρές αντιστάσεις. Βάλαμε πολλά πράγματα σε σειρά. Υιοθετήσαμε  και αρχίσαμε να εφαρμόζουμε τις σύγχρονες αρχές διοίκησης», επισημαίνει.

«Επιφυλάττομαι να διεκδικήσω τα νόμιμα δικαιώματα και τη δικαίωση μου σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Καλή επιτυχία στον ΟΚΥΠΥ και στο ΓεΣΥ, πρός όφελος όλων των πολιτών», καταλήγει ο κ. Πολύζος.

 


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top