ΕΛΛΑΔΑ

Τα λένε αύριο Γιούνκερ - Τσίπρας- Στο τραπέζι της συζήτησης το μέλλον του ελληνικού προγράμματος

Τα λένε αύριο Γιούνκερ - Τσίπρας- Στο τραπέζι της συζήτησης  το μέλλον του ελληνικού προγράμματος

Οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ της Ομάδας των Βρυξελλών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και της Ελλάδας άρχισαν χθες στις Βρυξέλλες και συνεχίζονται σήμερα αφενός μεν στις Βρυξέλλες, αφετέρου στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Σχοινάς είπε πως “τώρα είναι η ώρα των ειδικών” και ο ίδιος δεν θα δώσει λεπτομέρειες των συνομιλιών, πέραν από το ό,τι επικεντρώνονται στον τρόπο εφαρμογής της λίστας των μεταρρυθμίσεων και στον τρόπο ολοκλήρωσης της έκθεσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Σχοινάς είπε πως κατά την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθεί το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας και ο χρόνος, αρκετές μέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας και μια μέρα μετά την έναρξη των συζητήσεων των τεχνικών επιτροπών, προσφέρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι συζητήσεις της πρώτης ημέρας μεταξύ της Ομάδας των Βρυξελλών και της Ελλάδας υπήρξαν “εξαντλητικές” - ξεκίνησαν στις 2.00 το μεσημέρι κι έληξαν αργά το βράδυ. Στη διάρκειά τους διαπιστώθηκε η βούληση των Ευρωπαίων να υπάρξει γρήγορη πρόοδος, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει ενδεχομένως κάποια “υπο-δόση”, ενώ το ΔΝΤ επέμεινε στην πλήρη ολοκλήρωση της 5ου αξιολόγησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top