ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη γνωστού δημοσιογράφου στη Μόσχα- Eρευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Σύλληψη γνωστού δημοσιογράφου στη Μόσχα- Eρευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Ρώσος δημοσιογράφος, γνωστός για τις έρευνές του για διαφθορά μεταξύ των δημοτικών αρχόντων της Μόσχας, κρατείται από την αστυνομία και κατηγορείται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, πράγμα που αρνείται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τον εργοδότη του.


Ο Ιβάν Γκολούνοφ, συνελήφθη σήμερα στο κέντρο της Μόσχας, καθ`οδόν προς συνάντηση με πηγή, και μία τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Meduza, στην οποία εργάζεται.

Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι η τσάντα δεν του ανήκει. Αλλη μία τσάντα που περιείχε ναρκωτικά μαζί με μία ζυγαριά βρέθηκαν αργότερα κατά την αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμά του, αναφέρει η Meduza.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι η κράτησή του συνδέεται με τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για πώληση ναρκωτικών, σύμφωνα με την Meduza, που επισύρει ποινή κάθειρξης 10-20 ετών. Ο 36χρονος Γκολούνοφ είναι πολύ γνωστός στην Ρωσία για τις έρευνές του για τη διαφθορά στην Μόσχα. Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν, είναι στενός σύμμαχος του Pροέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Τζουλάι, ο δικηγόρος του Γκολούνοφ, δήλωσε στο Reuters ότι πιστεύει πως η αστυνομία τοποθέτησε τα ναρκωτικά στο σακίδιο του πελάτη του για να τον ενοχοποιήσει, ότι ο δημοσιογράφος κτυπήθηκε και ότι η αστυνομία αρνήθηκε να πάρει γενετικό υλικό από τα χέρια του ή το σακίδιό του για να διαπιστωθεί αν είχε έλθει σε επαφή με ναρκωτικά.

Ο Τζουλάι δήλωσε ότι η αστυνομία αρνήθηκε επίσης να καλέσει υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών για να καταγραφούν τα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την σύλληψή του. Ο Ιβάν Κολπάκοφ, ο διευθυντής της Meduza, δήλωσε ότι βέβαιος ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου συνδέεται με τη δουλειά του. "Είμαι 100% βέβαιος ότι συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του Ιβάν Γκολούνοφ", είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top