ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συναγερμός» στον ΔΗΣΥ – Τώρα η κρίσιμη ώρα για το κόμμα

«Συναγερμός» στον ΔΗΣΥ – Τώρα η κρίσιμη ώρα για το κόμμα

Πραγματοποιείται στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας 10/06 η πολυαναμενόμενη διευρυμένη συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

Η συνεδρία έρχεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον ΔΗΣΥ να εξετάζει τα «σημεία» που έχασε ή κέρδισε στις εκλογές.

Ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μίλησε για ξεκάθαρη νίκη το βράδυ των εκλογών, πολλοί είναι εκείνοι – τόσο εντός όσο και εκτός Πινδάρου – που μιλούν για ξεκάθαρη αποτυχία του κόμματος στις εκλογές, ενώ απόψεις και θέσεις εντός του κόμματος, διίστανται.

Έτσι στη συνεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, πέραν των λαθών που έγιναν στις εκλογές και όχι μόνο, αναμένεται να προβληματίσει και το ζήτημα των θέσεων της παράταξης.

Στη διευρυμένη συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι 20 βουλευτές, οι επαρχιακοί γραμματείες, αξιωματούχοι οργανώσεων, η νεολαία, ινστιτούτα συνδεδεμένα με τον ΔΗΣΥ, οι Σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, νυν Υπουργοί και πρώην Υπουργοί και Προέδροι του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρία θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ δεν είναι γνωστό εάν θα γίνουν δηλώσεις με το πέρας της ή θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση.

Κατά τη συνεδρία ο Πρόεδρος του κόμματος θα αναφερθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα όπου θα προβεί σε ανάλυσή του, εκφράζοντας παράλληλα και τις απόψεις του.

Στη συνέχεια θα δοθεί στους παρευρισκόμενους χρόνος για να εκφέρουν τη δική τους άποψη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις ατόμων του ΔΗΣΥ, όπως ο Γιώργος Παμπορίδης και Μιχάλης Σοφοκλέους όπου μίλησαν ξεκάθαρα και δημόσια για την ιδεολογία και τις πολιτικές του κόμματος.

Ιδεολογία που παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό με το συνέδριο της Δευτέρας 10/06, να έρχεται να το απαντήσει. Τί πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ; Την φιλελεύθερη κεντροδεξιά ή μια πιο «σκληροπυρηνική», συντηρητική δεξιά, τη στιγμή που στους κόλπους του φιλοξενεί ένα κράμα ιδεών και απόψεων με αποκλίσεις τόσο στα κοινωνικοοικονομικά όσο και στο εθνικό ζήτημα.

Ένα κράμα που αντιπροσώπευσε και στο ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωεκλογές, με την «σκληροπυρηνική» υποψηφιότητα της Ελένης Σταύρου και της πιο μετριοπαθούς του Νίκου Τορναρίτη.

Πέραν όμως των εσωκομματικών ζητημάτων, το συνέδριο επεκτείνεται και στην Κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε από την επόμενη κιόλας μέρα των Ευρωεκλογών να αποστασιοποιηθεί από το αποτέλεσμά τους για τον Συναγερμό.

Γι’ αυτό και αναμένονται με ανάλογο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τόσο των Υπουργών, όσο και των Συμβούλων του Προέδρου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεν θα παραστεί λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

 

Ένα είναι όμως το πιο σημαντικό στοίχημα του ΔΗΣΥ και του Προέδρου του, το βράδυ της Δευτέρας 10/06. Τόσο ο Αβέρωφ, όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, να υποστούν όσο το δυνατόν λιγότερα κτυπήματα και να βγουν καλύτερη την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top