ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν από μέλη της Αστυνομίας στοιχεία για προηγούμενους γάμους–Εξετάζεται από την Ειρήνη Λοϊζίδου το ζήτημα

Ζητούν από μέλη της Αστυνομίας στοιχεία για προηγούμενους γάμους–Εξετάζεται από την Ειρήνη Λοϊζίδου το ζήτημα

Την αντίδραση μελών της αστυνομικής δύναμης προκάλεσε η απόφαση ανώτερων στελεχών του σώματος να τους ζητηθεί όπως δηλώσουν γραπτώς προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία αφορούν και πρώην συζύγους τους.

Του Φάνη Μακρίδη

Ήδη μάλιστα για το ζήτημα έχει ενημερωθεί το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, η οποία προχωρεί στις απαραίτητες διαδικασίες για διερεύνηση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, βάσει εσωτερικής οδηγίας, τα μέλη της Αστυνομίας καλούνται να συμπληρώσουν έντυπο με προσωπικά τους στοιχεία (μέχρι την 1η Ιουλίου). Κι ο λόγος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που τους έγινε, είναι ότι τα ηλεκτρονικά ατομικά δελτία των μελών της αστυνομικής δύναμης είναι ελλιπή. Ωστόσο, αυτό που ξένισε μερίδα αστυνομικών και πυροσβεστών, είναι ότι με το εν λόγω έντυπο τους ζητείται να δώσουν στοιχεία για προηγούμενους γάμους τους, κάτι που κρίνεται ως παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Ήδη, μάλιστα, έχει ενημερωθεί σχετικά η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέλη της αστυνομικής δύναμης ήδη εξέφρασαν σχετικά ερωτήματα προς το γραφείο της.

Πάντως, δεν πρέπει να θεωρείται ότι η διαδικασία είναι παράτυπη. Άλλωστε, όπως ανέφερε με τοποθετήσεις της στο ThemaOnline η κα Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, ήδη ανεπίσημα έχει ενημερωθεί το γραφείο της πως η διαδικασία που τηρήθηκε από πλευράς ηγεσίας της Αστυνομίας έγινε στη βάση συγκεκριμένης διάταξης. «Θα ζητηθεί, βέβαια, επίσημα από πλευράς μας διευκρίνιση για τη νομική βάση αυτής της εσωτερικής οδηγίας» κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top