ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος για Χριστόφια: «Δεν είναι τυχαία που μία πολύ μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού τον αποκαλούσε Δημήτρη»

Άντρος για Χριστόφια: «Δεν είναι τυχαία που μία πολύ μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού τον αποκαλούσε Δημήτρη»

Συνήλθε το πρωί του Σαββάτου (22/6) το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για να αποτίσει φόρο τιμής στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, μίλά για τον άνθρωπο και πολιτικό, Δημήτρη Χριστόφια.

«Ο Δημήτρης ως άνθρωπος ήταν ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Ξεχώρισε με το ήθος, με τη όλη του πολιτική συμπεριφορά, με το γεγονός ότι ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής, συνεπής. Ότι έλεγε το εννοούσε και το υλοποιούσε στην πράξη. Δεν είναι τυχαία που μία πολύ μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού τον αποκαλούσε Δημήτρη. Ήταν γιατί τον ένιωθε δικό του άνθρωπο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δημήτρης μεγάλωσε με πάρα πολλές δυσκολίες, στη φτώχεια και ένιωθε τον ανθρώπινο πόνο. Και ο κόσμος ένιωθε ότι με το Δημήτρη έχει ένα αποκούμπι πάνω στο οποίο μπορούσε να προσδοκεί καλύτερες μέρες για τον εαυτό του και για την οικογένειά του» ανέφερε αρχικά ο κ. Κυπριανού.

«Ως πολιτικός ο Δημήτρης Χριστόφιας και πάλι κατά την άποψή μας, έχει παραδώσει μαθήματα ήθους. Ανεξάρτητα με το πώς του συμπεριφέρθηκαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ο ίδιος είχε την ικανότητα να στέκεται πάνω από όλα. Ανάλαβε την ηγεσία του ΑΚΕΛ σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το Κόμμα, σε μία περίοδο που πολλοί θεώρησαν ότι ένας μεγάλος χείμαρρος θα παρέσερνε το ΑΚΕΛ και θα το διέλυε. Και τότε μαζί με τους συνεργάτες του στην ηγεσία του Κόμματος, τους πιο παλιούς και έμπειρους αλλά και τους νέους, κατάφεραν όχι απλά και μόνο να κρατήσουν όρθιο το Κόμμα, αλλά να το ανεβάσουν ψηλά μετατρέποντάς το σε πρώτη πολιτική δύναμη στον τόπο. Τους δρόμους που μας είχαν παραδώσει οι παλαιότεροι βετεράνοι σύντροφοί μας, ο Δημήτρης με την τότε ηγεσία του κόμματος τους μετέτρεψαν σε λεωφόρους ολόκληρες» σημείωσε επίσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top