ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έπαινος σε αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα – Ήθελε και προαγωγή ο ένας

ΚΥΠΡΟΣ: Έπαινος σε αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα – Ήθελε και προαγωγή ο ένας

Έπαινος δόθηκε σε μέλη της Αστυνομίας που πυροβόλησαν και σκότωσαν Αιγύπτιο άνδρα στην Ορόκλινη, ο οποίος κρατούσε όμηρο το 16 μηνών παιδί του και μάλιστα το είχε τραυματίσει με μαχαίρι στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ένα από τα μέλη της Αστυνομίας προτάθηκε από τον διοικητή της ΜΜΑΔ για επ’ ανδραγαθία. Ωστόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας απέρριψε το αίτημα και ενέκρινε την εισήγηση του Μόνιμου Εξεταστικού Συμβουλίου ότι επρόκειτο για ομαδική προσπάθεια.

Τελικά, στα μέλη της Αστυνομίας δόθηκε έπαινος, ωστόσο ο αστυνομικός που προτάθηκε για προαγωγή  έφερε ένσταση.

Κάνοντας δεκτή την προδικαστική ένσταση της Δημοκρατίας, το Διοικητικό Δικαστήριο ανέλυσε τον σχετικό κανονισμό της Αστυνομίας και κατέληξε στο συμπέρασμα: «Tο ιδιάζον και/ή εξαιρετικό μέτρο της επ’ ανδραγαθία προαγωγής εμπίπτει στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Αρχηγού Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται αντίστοιχο δικαίωμα του μέλους της Αστυνομίας να αξιώνει μια τέτοια προαγωγή». Κρίθηκε λοιπόν ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον προσβολής της απόφασης του Αρχηγού μέσω προσφυγής στο Δικαστήριο και απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 26 Ιουνίου 2016 στην Ορόκλινη  εκτυλίχθηκε επεισόδιο ομηρίας, όταν άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής κλείστηκε στο υπόγειο της οικίας του μαζί με τον ηλικίας 16 μηνών γιο του, κρατώντας μαχαίρι και απειλώντας ότι θα αυτοκτονούσε. 

Προς αντιμετώπιση του περιστατικού, ομάδα του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (ΕΑΟ) έκανε έφοδο στην κατοικία του δράστη και παρόλο που αυτός δέχτηκε πέντε φορές πυρά από καραμπίνα που χειριζόταν ο υποψήφιος για προαγωγή αστυνομικός, δεν καθηλώθηκε και κατάφερε να μαχαιρώσει το παιδί του στο πρόσωπο.

Ο εν λόγω αστυνομικός πέταξε στο έδαφος την καραμπίνα που κρατούσε και όρμησε στον δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει, ενώ άλλος αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, τραυματίζοντας θανάσιμα τον δράστη. 

Σύμφωνα με σχετικές επιστολές του διοικητή της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ.) προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, η συμπεριφορά του δράστη ήταν ασταθής και παρά τις  πολύωρες διαπραγματεύσεις φάνηκε ότι θα προχωρούσε στη θανάτωση του βρέφους και αυτοκτονούσε.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top