Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν από την ΕΕ παρέμβαση κατά της Airbnb

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν από την ΕΕ παρέμβαση κατά της Airbnb

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ζήτησαν περισσότερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της Airbnb και άλλων υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι οποίες όπως υποστηρίζουν προκαλούν προβλήματα στέγασης και αλλάζουν την εικόνα ολόκληρων γειτονιών.



Σε κοινή επιστολή, το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Μπορντό, οι Βρυξέλλες, η Κρακοβία, το Μόναχο, το Παρίσι, η Βαλένθια και η Βιέννη ανέφεραν ότι η «εκρηκτική ανάπτυξη» των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων πρέπει να βρεθεί στην ατζέντα των επόμενων Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Τον Απρίλιο, εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έκρινε σε μη δεσμευτική απόφαση ότι με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο η Airbnb πρέπει να θεωρείται πάροχος ψηφιακής πληροφόρησης και όχι παραδοσιακή κτηματομεσητική εταιρεία.

Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαιώσει την κρίση αυτή, τότε η Airbnb και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες θα λειτουργούν ελεύθερα στην ενιαία αγορά.

«Οι ευρωπαϊκές πόλεις πιστεύουν ότι τα σπίτια πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωτίστως ως κατοικίες» σημειώνεται στην κοινή επιστολή.

«Πολλές υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη κατοικιών. Όπου τα σπίτια μπορούν να μισθωθούν πιο ακριβά σε ξένους, εξαφανίζονται από την παραδοσιακή αγορά κατοικίας» επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Ισραήλ τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2025, για την πραγματοποίηση τόσο διμερούς επίσκεψης όσο και για τη συμμετοχή του στη 10η  Τριμερή Σύνοδο Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE