ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Γεν.Εισαγγελέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς – 456 χιλιάδες η αποζημίωση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Γεν.Εισαγγελέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς – 456 χιλιάδες η αποζημίωση

Η υπόθεση, που αφορά την χρονιά 1999, παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα για να επιδικάσει τις σοβαρές αποζημιώσεις που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η υπόθεση είχε οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε 20 χρόνια μετά, να επιδικάσει σοβαρές αποζημιώσεις ύψους 456 χιλιάδων ευρώ, υπέρ του 45χρονου, πλέον, άνδρα που πριν από 20 χρόνια υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων παραπέμπει την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα ούτως ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο να διοριστούν ποινικοί ανακριτές για την εν λόγω υπόθεση.

Οι βαριές κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι εν λόγω αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πρέπει να εξεταστούν από την Νομική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί κατά πόσον δικαιολογείται η έναρξη ποινικής ανάκρισης, 20 χρόνια μετά, αλλά και κατά πόσον είναι εύκολο να αποδειχθούν τα γεγονότα και να εντοπιστούν τεκμήρια.

Πάντως, όσον αφορά τον αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο ίδιος ζήτησε έκθεση μέσα από την οποία θα μελετήσει το ιστορικό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το Ιατροσυμβούλιο, το οποίο εξέτασε τον παραπονούμενο, διαπιστώθηκε ότι μετά τα περιστατικά, ο παραπονούμενος εκδήλωσε διαταραχές από ψυχοτραυματικό στρες, έγινε ιδιαίτερα επιθετικός με τους αστυνομικούς, παρουσιάζει άγχος και τάσεις αυτοκαταστροφής, ενώ δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να εργαστεί. 

Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι ο νεαρός να έχει απομονωθεί στο σπίτι του αφού η οικογένεία του (έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού) έχει διαλυθεί.

Τα περιστατικά βίας συνέβησαν τον Ιούλιο του 1999 όταν ο εν λόγω πολίτης βρισκόταν σε ηλικία, τότε, 25 ετών, με το πρώτο περιστατικό να είχε λάβει χώρα στην Πλατεία Ηρώων στην Λεμεσό και το δεύτερο σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 25χρονος, τότε παραπονούμενος, βρισκόταν με φιλικό πρόσωπο εντός αυτοκινήτου στη θέση του συνοδηγού, όταν αστυνομικοί του επιτέθηκαν με μανία γιατί όπως υποστήριξαν, ο οδηγός του αυτοκινήτου τους είχε κορνάρει ώστε να αφήσουν ελεύθερο το οδόστρωμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top